thumbnail_Overname Advys foto Dirk Lin en Nicolas raw file

Jonge ondernemer neemt leverancier ADVYS over

WAASMUNSTER – Sinds maandag 1 juli is ADVYS, de Oost-Vlaamse groothandel in hulpmiddelen voor hulpbehoevenden, in handen van Nicolas Vandermarliere (28). Hij verzekert de opvolging van voormalige zaakvoerdersLin Aertsen en Dirk De Vylder en werkzekerheid voor het 10-koppige team. Vandermarliere opereert al enkele jaren binnen de sector als mede-zaakvoerder van Thuiszorg Webshop. Hij verkocht zijn aandeel in de start-up om zich voor 100% te focussen op de verdere groei van hun leverancier ADVYS.

ADVYS is verdeler van een groot aanbod hulpmiddelen om hulpbehoevenden langer zelfstandig thuis te laten wonen en bepaalde handelingen te laten uitvoeren. Daarnaast hebben ze ook heel wat producten in hun gamma die de taken van een zorgverlener of mantelzorger makkelijker maken. Het bedrijf levert al 24 jaar aan alle mutualiteiten, verschillende ziekenhuizen, rusthuizen, MPI’s en BUSO-scholen. Ook heel wat zelfstandige ergotherapeuten, logopedisten en kinesisten kopen er materiaal aan voor hun praktijk. Ten slotte verdelen ze ook systemen om een badkamer of keuken ergonomisch te maken, waarvoor ADVYS samenwerkt met verschillende grote keuken- en badkamerbedrijven.

Opvolger gezocht

Zaakvoerder Dirk De Vylder (66) en zijn vrouw hadden geen opvolger voor het bedrijf. Via overnameadviseur The Capital Link en Certifin gingen ze rond de tafel zitten met ondernemer Nicolas Vandermarliere, die bereid was het bedrijf over te nemen. Beide partijen waren alvast geen onbekende voor elkaar. ADVYS was al tweeënhalf jaar leverancier voor Thuiszorg Webshop, de online shop met hulpmiddelen voor senioren die Vandermarliere samen met gewezen studiegenoot David Lebbe oprichtte via het vennootschap Freya Products.

Vandermarliere: “Ik heb altijd heel goede contacten gehad met ADVYS en ken iedereen binnen het bedrijf. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik van Lin en Dirk het vertrouwen gekregen heb. Zij blijven de eerste jaren part-time aan boord om samen de toekomst van ADVYS uit te tekenen. Ik zet alvast met veel enthousiasme mijn schouders onder dit bedrijf en hoop er nog eens 25 jaar bij te kunnen doen.”

Toekomstplannen

Het bedrijf blijft opereren vanuit Waasmunster. Nicolas wil de huidige groei binnen afzienbare tijd verdubbelen en verder uitbreiden binnen de Benelux. “Ik denk dat er nog veel mogelijkheden zijn om met nieuwe firma’s samen te werken”, aldus Vandermarliere. “Met een gamma van 8000 producten, waarvan 85% actief op stock, hebben we een grote troef. Deze brede portefeuille zorgt ervoor dat we heel snel kunnen leveren aan verschillende soorten klanten. Aangezien ik zelf eerst klant was van ADVYS kan ik ook bevestigen dat het bedrijf over een heel goede after sales beschikt. Het engagement en de fierheid voor het merk straalt ervan af bij onze medewerkers.”