GENT – Zijn restaurant Karraux, gevestigd in een oude tegelfabriek net naast de Ring in Gent, kreeg al een plaatsje in de Gault Millau 2019. Vanaf eind juli opent chef Karel de Clercq een tweede zaak, genaamd Komparto. Het concept is simpel: foodsharing in een ongedwongen en losse sfeer met een chique karakter. In de open keuken worden een twintigtal gerechten bereid die je met jouw tafelgenoten kan delen. Komparto is gelegen in de Nederkouter waar tot vorig jaar het intussen failliete Würst gevestigd was.
Jong, rebels en gepassioneerd. Zo kan je Karel de Clercq (24) omschrijven. Na zijn opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde besloot hij zijn eigen zaak Karreaux te starten. Na drie jaar kreeg hij zin in een nieuwe uitdaging. Zijn reeds bestaande pop-up concept, dat sinds 2017 doorgaat tijdens de Gentse Feesten, wilde hij een vaste plek geven in Gent.
“Tijdens de Gentse Feesten bestond Komparto als en pop-up. Eerst in het café van het STAM, vorig jaar in de boot op de Kuiperskaai. We bedienden in totaal 1.700 mensen. En iedereen bleef maar vragen wanneer het terugkwam”, vertelt hij.
Dé lunchstraat van Gent
Komparto vond uiteindelijk zijn stek in de Gentse Nederkouter. Meer bepaald in het pand waar Würst, het haute dog-concept van Jeroen Meus, enige tijd geleden overkop ging. Toch gelooft Karel voor de volle 100% in het pand en de buurt. “De Gentenaar doopte de Nederkouter twee jaar geleden nog tot ‘de lunchstraat van Gent’. Bijna alle zaken hier doen het prima en hoewel je in de Nederkouter al alles kan eten, van slaatjes over pizza tot burgers en veggie, ontbrak er nog een écht restaurant.”
Vanaf eind juli kan je er terecht van dinsdag tot zaterdag voor zowel een snelle lunch als een gezellig diner.
https://www.youtube.com/watch?v=_DWakP5-K5I&feature=youtu.be