64601527_2397142957045563_7184958980257480704_n

Copy GO verkozen tot meest innovatieve onderneming

GENT – De student-ondernemers en Gentrepreneur Company-coöperanten van Copy GO ontwikkelden een tool voor het 24/7 digitaal doorsturen en behandelen van drukwerk. Daarvoor wonnen ze gisteren de hoofdprijs voor meest innovatieve onderneming van de richting KMO-management van Arteveldehogeschool.

In het kader van hun bachelorproef werkten drie studenten van de Artevelde Hogeschool Lennart Callebaut (20), Simon Depuydt (21), Simon Olivier (22) het concept Copy GO uit. Ook één student van de HoGent, Lennert Waeleghem (23), vervoegde het team en nam het programmeerwerk op zich. Momenteel zit hun bedrijf nog in de ontwikkelingsfase. De uiteindelijke lancering is gepland voor de start van het volgende academiejaar.

Printen kan makkelijker

Copy GO wil een oplossing bieden voor het print-probleem waar elke student geregeld mee kampt. Lennart Callebaut legt uit: “Op dit moment moeten studenten wanneer zij zaken willen afdrukken altijd naar een copycenter trekken met een USB-stick of hopen dat ze hun bestanden ter plaatse kunnen openen via mail. Wij willen een software ontwikkelen die ervoor zorgt dat je van thuis uit je documenten kan uploaden en in een copycenter naar keuze uit de buurt automatisch kan laten printen. Betalen doe je meteen via ons platform, waarna je je geprinte documenten simpelweg kan afhalen op een door jou gekozen tijdstip.”

Niet alleen

Lennart wil ook van de gelegenheid gebruik maken om de twee medestudenten te bedanken die hun schouders mee onder deze bachelorproef zetten. “Bjarne Schroeder en Lucas Van Quickelberghe (te zien op de foto bovenaan) hebben ons 4 maanden geholpen zonder daar iets voor terug te vragen. We zetten Copy GO nu verder zonder hen, maar zijn absoluut dankbaar voor alle hulp”, aldus Lennart.

De officiële launch van het platform is voorzien voor 23 september. Intussen bouwen de 4 aan een uitgebreid netwerk van copycenters. Geïnteresseerde copycenters kunnen hen altijd contacteren via Facebook.