thumbnail_Steffen Cobbaert

Nieuwe uitbaters heropenen populair Aalsters jeugdcafé

AALST – De broers Steffen (21) en Sander (23) Cobbaert heropenen deze donderdag jeugd- en danscafé Oxygène op het Priester Daensplein in Aalst. Het is voor de broers meteen ook het tweede jeugdcafé dat ze aan hun palmares kunnen toevoegen.

Steffen en Sander Cobbaert zijn geen onbekenden in de horeca. Drie jaar terug namen ze het bekende jeugdcafé den Blompot in Ninove over. Dit succesverhaal willen ze nu verderzetten in Aalst door de overname van jeugd- en danscafé Oxygène. Het populaire Aalsterse jeugdcafé sloot recent de deuren, maar de twee broers willen de zaak nu in zijn oude glorie herstellen. “Het interieur kreeg alvast een stevige make-over,” aldus zaakvoerder Steffen, “maar ook de voorgevel zal binnenkort vernieuwd worden.”

Einde examenperiode

Het vernieuwde Oxygène opent nu donderdag reeds de deuren voor de schoolgaande jeugd die zijn examens komt vieren en zal volgende week ook om dezelfde reden elke dag vanaf de middag geopend zijn. Het officiële openingsweekend volgt echter pas op 4, 5 en 6 juli.

Afterparkies

“De bedoeling is om tijdens de zomermaanden steeds op maandag geopend te zijn voor de Afterparkies en verder ook op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagavond”, licht Steffen toe. Oxygène zal zich vooral richten op schoolgaande jeugd maar wil, vooral op zaterdagavond, zich ook richten op jonge werkenden en verenigingen door het aanbieden van verschillende evenementen.