thumbnail_3

pgb-Europe bouwt extra robot gestuurd palletmagazijn van 5.000 m²

MELLE – De afgelopen twee jaar was een tijd van investeringen en groei voor pgb-Europe. Zo bouwde het bedrijf een nieuw robot gestuurd palletmagazijn van 5.000 m² aan haar hoofdkantoor langs de E40 in Melle. Samen met een nieuw ERP- en WMS-systeem en een nieuwe webshop wil pgb-Europe hiermee zijn klanten nog beter ondersteunen en verder groeien op de Europese markt. 

Pennoit-Grootaert bouten (pgb), opgericht in 1956 door Marcel Pennoit en Henriette Grootaert als eenmanszaak, is altijd een familiebedrijf geweest. Later traden hun twee zonen Marc en Luc Pennoit toe tot het bedrijf, wat resulteerde in de lancering van de inmiddels bekende pgb gele doosverpakking. Daarna verhuisde het bedrijf naar het huidige Europese hoofdkantoor in Melle, waar het een snelgroeiend logistiek centrum geworden is voor de opslag en levering van bevestigingsmaterialen en gereedschappen. Ondertussen is ook de derde generatie van de familie, Frederik Pennoit, Johannes Heye en Vincent Pennoit, actief in het bedrijf.

Extra palletmagazijn

In de afgelopen decennia heeft pgb-Europe geïnvesteerd in automatisering, startend in 2007 toen het een van de eerste bedrijven was om een robotpickmagazijn te bouwen. Dit was een zeer belangrijke stap om de picking- en dus bezorgsnelheid te verbeteren. Tien jaar later is er nog een grote stap gezet door het bedrijf. De bouw van een extra robot gestuurd palletmagazijn van 5.000 m² langs de E40 in Melle, dat onlangs geopend is en ruimte biedt voor 13.000 extra palletplaatsen.

Volledig geautomatiseerd

Het nieuwe robot gestuurde palletmagazijn is volledig geautomatiseerd. Het systeem controleert en bepaalt onmiddellijk waar geleverde goederen moeten komen. Er is dus geen menselijke tussenkomst nodig. Dat wordt mogelijk gemaakt door drie automatisch geleide voertuigen die goederen transporteren en daarbij configureerbare paden volgen. Deze robots verminderen de arbeidsbehoeften en verbeteren verzendsnelheid en -nauwkeurigheid.

Transparant en traceerbaar

Om het nieuwe magazijn te helpen optimaliseren, zijn ook een nieuw ERP-systeem en WMS-systeem geïnstalleerd. Deze laatste biedt meer traceerbaarheid en pickinginformatie. Het nieuwe ERP-systeem heeft pgb ook in staat gesteld om een webshop te lanceren waar klanten gemakkelijk en snel – via pc, tablet of smartphone – producten en documentatie kunnen vinden. Klanten kunnen via dit platform nu niet alleen hun leveringen volgen, maar ook bijhouden of hun bestelling is gepickt of verzonden.

Gloednieuw is de pgb-Europe ScanApp waarmee producten met een paar klikken besteld kunnen worden of bijkomende productinformatie kan opgevraagd worden. pgb-Europe wil zich met deze ultramoderne logistiek onderscheiden en evolueren richting een ‘Smart Industry’.