DdpbknRUQAAGRZW

Tournamentcenter gaat de internationale uitdaging aan

EKE/NAZARETH – De opmars van Tournamentcenter lijkt niet te stoppen. Afgelopen jaar claimde de evenementenorganisator uit Eke-Nazareth nog de titel “Meest beloftevolle KMO van het jaar in Oost-Vlaanderen”. Maar ambities moeten ver reiken: in april richtte de KMO met Tournamentcenter Ltd. een eerste dochterbedrijf op in London. Het begin van een heuse internationale expansie.

Tournamentcenter opereert in bijzonder marktsegment: dat van de competitieve kaartspellen. Ongetwijfeld doet Magic: The Gathering wel een belletje rinkelen, spelen je kinderen Yu-Gi-Oh! of liggen er zowaar nog wat Pokémonkaarten op zolder. Wat je wellicht nog niet wist, is dat al deze kaartspellen een bijzonder groot en levendig competitief circuit hebben. Om je een idee te geven: een groot Pokémontornooi trekt 500 tot 1000 spelers, terwijl dat bij Magic: The Gathering zelfs kan oplopen tot enkele duizenden. Ook de prijzenpot van dergelijke evenementen is niet mis.

4 wereldbekende fanchises

Met een toegewijd 12-koppig team staat Tournamentcenter in voor de organisatie en de logistieke ondersteuning van dergelijke tornooien voor vier wereldbekende franchises: Magic: The Gathering, Pokémon, Yu-Gi-Oh! en Dragonball Super. Als structurele partner van enkele internationale speelgoedgiganten wordt de start-up jaarlijks benaderd om meer dan 55 tornooien en evenementen te organiseren doorheen heel Europa en meer dan 50 tornooien wereldwijd, waarvan de meeste in Noord-Amerika.

Vestiging in London

De opening van een vestiging in London is dus niet meer dan de logische volgende stap in het verhaal van Tournamentcenter. Nu al werd dochterlief Tournamentcenter Ltd. immers door Konami Digital Entertainment uitgekozen als exclusieve partner om het volledige Organised Play Program van Yu-Gi-Oh! in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te beheren, waardoor Tournamentcenter Ltd. meteen het aanspreekpunt wordt voor meer dan 250 retailers in deze regio.

Vijfde verjaardag

Een mooier cadeau hadden zaakvoerders Wouter Maenhout en Thijs Bekaert zich wellicht niet kunnen wensen voor de vijfde verjaardag van de kleine Vlaamse onderneming die met de grote jongens mee kan spelen. Sinds haar oprichting in 2014 kan Tournamentcenter jaar na jaar groeicijfers voorleggen en liet ze in 2018 zelfs een omzet van meer dan 5.000.000 EUR optekenen.