Armand&Francine

Armand&Francine nodigen lokale designers uit voor exclusieve verkoop

GENT – Liefhebbers van design en mode kunnen het weekend van 24, 25 en 26 mei terecht in de ateliers van Armand&Francine in Gent waar zij hun eerdere collecties, prototypes en unieke objecten aanbieden tijdens een exclusieve verkoop. Bijzonder aan het event is dat zij dit niet alleen doen, maar een platform bieden aan nog 14 andere designers en labels uit de streek.

Twee jaar en half geleden besloten Cathy Poppe en Gert Hellebaut hun leven volledig om te gooien. Ze verkochten hun huis en zegden hun job op om echt te gaan doen wat ze graag doen. Met het bedrijf Armand&Francine maken ze design meubels vanuit een zeker gemis. “Wat we niet vonden op de markt, zijn we gewoon zelf beginnen maken. We hebben onze eigen collectie, maar werken ook geregeld in opdracht van interieurarchitecten”, vertelt Cathy. “De namen zijn een eerbetoon aan onze overleden ouders.”

Bar Brutaal

“We kochten een groot pand in Gent als atelier en toonzaal. Tijdens de verbouwingen ontdekten we pas hoeveel ruimte er eigenlijk was en dachten: we moeten daar iets meer mee doen”, gaat Cathy verder. “Zo zijn we gestart met Bar Brutaal. Een klein cafeetje op vrijdag voor creatievelingen uit de buurt.”

Netwerkavond

Gisteren hielden ze er hun eerste netwerkavond. “Ik ben van mening: waarom zou je je contacten in Limburg of Antwerpen zoeken, als er zo veel talent hier dicht bij ons is. Soms zoeken we het allemaal een beetje te ver. We besloten daarom ons netwerk open te stellen naar andere mensen toe. Het was echt een fantastische avond. Ik broed dan ook reeds op een tweede editie.”

Ruimte voor andere designers

Dat Cathy ervan houdt om allerlei evenementen te organiseren, blijkt ook uit komend weekend. “Ik zet gewoon graag dingen open voor andere mensen. Via een oproep op Facebook ging ik op zoek naar andere designers die nood hadden aan een ruimte om hun protoypes en piece uniques te verkopen. Daar kwam massaal reactie op.”

“We selecteerden 14 designers uit de regio, waaronder Philippe Allaeys, Kiiv, Multiplexx, Lionmiller, Par Terre en Vol+Maakt, om op 24, 25 en 26 mei hun stukken tentoon te stellen in ons pand”, aldus Cathy.

United Designers

De Designsale United Designers vindt plaats in de ateliers van Armand&Francine (Tortelduifstraat 79 – 9000 Gent) op vrijdag 24 mei (17h tot 24h), zaterdag 25 en zondag 26 mei (telkens van 11h tot 18h). Voor de kunstliefhebbers is er ten slotte ook de tentoonstelling – Disrupt Hands – van Guillaume Van Moerkercke.