thumbnail_image7 (1)

SCM geeft de fakkel door aan tweede generatie

MERELBEKE – Na 30 jaar geven Erik Schoutteet en Linda Dekeyzer van het Merelbeekse familiebedrijf N.V. SCM de fakkel door aan zoon Jurgen (29) en dochter en Nancy Schoutteet (44). Het bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en het onderhoud van hoogtewerkers, is sinds kort bovendien verdeler van GSR-hoogtewerkers in de BeNeLux onder de nieuwe vennootschap Q Platform.

Jurgen en Nancy Schoutteet zijn als het ware opgegroeid in het bedrijf en draaien ook al jaren actief mee in de zaak. Zo heeft zoon Jurgen altijd de garage geleid en was Nancy steevast terug te vinden in de burelen van N.V. SCM. “Het is voor ons een prachtig gegeven dat we de zaak, die onze ouders 30 jaar lang hebben opgebouwd, nu kunnen overnemen. Voor mij is het bovendien een enorme eer dat ik in de voetsporen van mijn vader mag treden en voortaan mee in de verkoop stap”, zegt Jurgen.

Van werkplaats naar verkoop

Vader Erik Schoutteet zal Jurgen nog wel begeleiden in de verkoop tot deze allee kneepjes van het vak onder de knie heeft. Ook moeder Linda Dekeyser blijft nog enige tijd aan boord van het bedrijf voor de financiële kant van het verhaal. Een recent aangenomen medewerker met 20 jaar ervaring bij Mercedes Benz neemt de verantwoordelijkheid over de werkplaats over.

24h service

In totaal telt N.V. SCM 8 medewerkers waar ze dag en nacht op kunnen rekenen. Het bedrijf is actief in het verkopen, verhuren en onderhouden van hoogtewerkers, kranen en grondzuigmachines van de merken Danilift, Esda, MTS en Copma Cranes. “We hebben boven de 150 hoogtewerkers en bieden onze klanten een unieke 24 op 24 service, ook in het weekend. Enkele van onze klanten zijn bijvoorbeeld ENGIE Fabricom, Trafiroad, Verstraete, VSE en Fluvius.”

Eind vorig jaar lanceerde het bedrijf ook de nieuwe vennootschap Q Platforms waarmee ze GSR-hoogtewerkers verdelen in de BeNeLux.

Nieuwbouw

De toekomst ziet er alvast rooskleurig uit volgens Jurgen. “Binnen een termijn van twee jaar willen we een volledige nieuwbouw plaatsen die groter is dan onze huidige vestiging. We zullen dan ook extra personeel aannemen. Op die manier kunnen we nog meer klanten bedienen met dezelfde uitstekende service.”