thumbnail_too-doo

Nieuwe tool too-doo helpt bedrijven het overzicht te bewaren

LAARNE – Veel bedrijfsleiders en operationeel managers hebben moeite met het duidelijk structureren van hun organisatie. In een bedrijf zijn honderden taken tegelijk aan de gang door verschillende medewerkers. Uit metingen blijkt dat slechts 20% van al deze opdrachten binnen de opgelegde periode worden uitgevoerd. Ondernemer Gert Van De Vijver ontwikkelde, vanuit zijn eigen jarenlange ervaring met deze problematiek, de tool ’too-doo’ om zowel de mensen, lopende processen als de beschikbare middelen in een bedrijf gestructureerd op te volgen. Een maand na de lancering maken al zo’n 21 bedrijven gebruik van de software.

“Ik ben meer dan 27 jaar actief geweest in verschillende KMO’s als operationeel manager”, vertelt bezieler Gert Van De Vijver. “Ik heb me altijd bezig gehouden met het dagelijks bestuur van een bedrijf en dit continu proberen optimaliseren. Overal stuitte ik op hetzelfde probleem: er zijn ontzettend veel acties en vergaderingen waar dan weer nieuwe acties uit voortkomen. Als er dan ook nog eens een kwaliteitsaudit zoals ISO9001 zat aan te komen, was het hek vaak helemaal van de dam. Naar mijn gevoel was er onvoldoende structuur en gebrek aan een duidelijk overzicht.”

Alle ervaring in 1 tool

“Drie jaar geleden groeide het idee: wat als ik nu al mijn ervaring uit de KMO-wereld in één tool stop?”, gaat Gert verder. “Ik stelde mezelf de vraag: Wat heb ik nodig om een bedrijf te leiden? en ging hiermee aan de slag. Het resultaat is ’too-doo’. Samen met 2 collega’s afkomstig uit de audit-wereld en 4 externe ontwikkelaars creëerden we een software waarmee operaties duidelijk gestructureerd en goed opgevolgd kunnen worden zodat elke medewerker evenveel betrokken raakt.”

Optimalisatieplatform

too-doo is een optimalisatieplatform om processen, voorstellen en overeengekomen verbeteracties naadloos op elkaar af te stemmen en stressvrij op te volgen. Op die manier helpt het u om uw focus te houden op de kernactiviteiten van uw bedrijf.

“Het unieke aan too-doo is dat het niet gewoon een opsomming is van acties, maar dat je er strategie in kan aanbrengen, leveranciers beoordelen, klantentevredenheid meten, documenten in opladen, kijken of acties tijdig uitgevoerd worden,… De tool bepaalt ook zekere risico’s en verplicht je iemand aan te duiden die dit probleem aanpakt. Het is dus heel actie-gedreven”, geeft Gert mee. “Alles draait bovendien rond operational excellence, het continu optimaliseren van je organisatie.”

Internationale ambities

De tool, die zowel in het Nederlands, Frans als Engels bestaat, werd een maand geleden gelanceerd en ondersteunt intussen zo’n 21 klanten in hun dagelijks activiteitenbeheer. Zonder grote implementatiekost en aan de hand van handige tutorials kan de klant meteen aan de slag. Op termijn wil Gert Van De Vijver ook echt internationaal gaan met too-doo. Zo mikt hij bijvoorbeeld op de Scandinavische landen, die van nature zeer optimalisatiegericht zijn.