ei

Marketing automation bedrijf Adagio overgenomen

GENT – Adagio, specialist in marketing automation, vervoegt Intracto om samen nog sneller te groeien. Het team van Adagio bestaat uit 50 experts met een specialisatie in onder andere Salesforce, Adobe en Oracle. Hiermee vormen ze vormt een uitstekende aanvulling op het huidige marketing automation-aanbod van het Intracto. 

Intracto, dat dit jaar nog verkozen werd tot nationale Trends gazelle bij de KMO’s, bouwt mee aan de business van nationale en internationale klanten zoals Canon, Michelin, Brussels Airport, Quick-Step, Torfs, Media Markt, Kom Op Tegen Kanker en Volvo. Het bedrijf werd opgericht in 2005 en telt meer dan 360 experts. De groep bestaat naast de kantoren van Intracto in Herentals, Antwerpen en ‘s-Hertogenbosch ook uit het allround agentschap Luon, het marketing automation-bureau Raak en het contentbureau Snackbytes. In Nederland vervoegde ezCompany recent nog de groep.

“Met onze overnames willen we altijd ons aanbod van services nog krachtiger maken in de breedte, ofwel sterker in de diepte. In de Benelux is Adagio het neusje van de zalm wat betreft de toptechnologieën”, aldus managing director en oprichter van Intracto Pieter Janssens.

Referentiebureau in de Benelux

Ben Van Gorp en Lucas Decuypere, oprichters van Adagio: “We kunnen onze klanten veel kennis en service aanbieden, maar met Intracto naast ons kunnen we dat nog beter, sneller en bovenal nog vollediger. Samen vormen we voortaan het referentiebureau als het aankomt op omnichannel-marketing. Dat we beide een stevige voetafdruk hebben in zowel België als Nederland was een extra troef.”

Pieter Janssens vult aan: “We hebben als bureau gekozen om in een aantal domeinen de absolute expert te worden. Marketing automation is zo een domein. De overname van Adagio laat ons toe om nieuwe tools toe te voegen aan onze specialisaties, naast onze bestaande expertise in Hubspot, Selligent, Sharpspring. Zo kunnen we voortaan het hele landschap afdekken.”

Management blijft aan boord

Adagio blijft zijn kantoren behouden en het volledige management stapt mee in de groep. In januari kondigden de oprichters van Adagio nog de aanstelling van Stephan Crokaert aan als general manager om de volgende fase in hun groeitraject verder mogelijk te maken. De toetreding tot Intracto is hun volgende wapenfeit om nog sterker in de markt te staan.