download (1)

Mono Masterclass bij top 10 finalisten Ideaal Duaal

GENT – Syntra Vlaanderen organiseert de Ideaal Duaal wedstrijd voor de tweede maal op rij met als doel om bottem-up ideeën te verzamelen om het duaal leren verder vorm te geven in Vlaanderen. 12 CEO’s ondersteunen de Ideaal Duaal wedstrijd en dagen de deelnemers uit om oplossingen te vinden rond het samenwerken van onderwijs en werkveld. De MONO Masterclass, een Gents initiatief dat een oplossing biedt voor de ‘war for talents’, zit bij de top 10 finalisten.

Adecco CEO, Nico Reeskens, kwam met de uitdaging voor de proppen om een manier te bedenken om werkgevers te overtuigen van jouw talenten als potentiële werknemer. Ook de rector van UGent, Rik Van de Walle, zoekt oplossingen om studenten in contact te brengen met bedrijfsleiders. En Raymona Verdyck van GO! zoekt een methode om jongeren van jongs af aan in contact te brengen met hun droomjob.

MONO Masterclass

De MONO Masterclass werd opgericht met als doel om de brug te slaan tussen onderwijs en werkveld door ondernemende talenten zich te laten buigen op challenges rond technologie, innovatie en digitalisering in bedrijven en dit begeleid door een team van experten. Dankzij MONO maken werkgevers op een zeer laagdrempelige manier kennis met de ondernemende talenten, krijgen ze een professionele oplossing op een business challenge waar ze mee worstelen.

Anderzijds maakt het MONO talent kennis via het MONO traject met de bedrijfscultuur en ontdekt zijn/haar talenten waar verder op gecoacht wordt om zo op zoek te gaan naar de meest ideale werkomgeving waar de potentiële werknemer zijn/haar loopbaangeluk kan ontwikkelen.

MONO founder An Boone: “Door MONO te implementeren in het secundair, hoger en universitair onderwijs kunnen de leerlingen en studenten de 21sth century skills ontwikkelen en komen ze van jongs af aan op een intensieve manier in contact met het werkveld. Maar ook de werkgevers zitten met de handen in het haar over het vinden van geschikte profielen voor hun openstaande vacatures en het omgaan met de verschillende generaties op de werkvloer.”

Op 13 mei pitcht MONO samen met de 9 finalisten haar projectidee in Technopolis voor een jury van CEO’s. MONO hoopt de jury te kunnen overtuigen van haar concept om zo MONO geïmplementeerd te krijgen in het onderwijs en mee de brug te slaan tussen onderwijs en werkveld.