thumbnail_Inkom dag

Nieuwe drankenshop opent dit weekend de deuren

SINT-MARTENS-LATEM – Dit weekend opent Latems Drankhuys officieel de deuren. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april kunnen nieuwsgierigen voor het eerst een kijkje nemen in de 800 vierkante meter grote drankenshop. Uitbaters Dirk en Kristof Lampens en Cecile De Wulf laten u doorlopend kennis maken met hun ruime aanbod aan wijnen, champagnes, cava’s en bieren door middel van verschillende degustaties. “Met onze slogan ‘Gezelligheid hier en thuis’ willen we van de nieuwe shop een echte beleveniswinkel maken”, aldus Dirk.

In 2008 startten Dirk Lampens en zijn vrouw Cecile De Wulf een zaak in verhuring van feestmateriaal in bijberoep in Eke. Vanwege het goed gelegen magazijn met ruime parking en de interesse van zoon Kristof begon het idee te groeien om de zaak uit te breiden met een drankcenter. Intussen heeft LDW drankcenter 7 medewerkers in dienst en groeide de zaak uit tot een mooie winkel van maar liefst 800 vierkante meter.

Tweede zaak

“Ikzelf ben 56 jaar en was tevreden met de zaak zoals ze is, maar mijn zoon Kristof (26) is heel actief in de branche en wil er 200% voor gaan. Daarom besloten we een tweede drankencentrale te openen die Kristof en zijn vriendin zullen uitbaten”, vertelt Dirk. “We kozen bewust voor een volledig nieuwe naam en richtten een apart vennootschap op voor Latems Drankhuys. Er werden ook twee extra mensen aangeworven om de nieuwe winkel mee draaiende te houden.”

Persoonlijke aanpak

De keuze voor Sint-Martens-Latem ligt volgens Dirk voor de hand: “Latem had nog geen eigen drankencentrale. Mensen konden wel terecht in de plaatselijke supermarkt, maar dat is in mijn ogen niet dezelfde ervaring. Klanten zijn bij ons geen nummer, maar worden heel persoonlijk bediend met uitleg over de verschillende producten.”

Gezelligheid hier en thuis

Met hun slogan ‘Gezelligheid hier en thuis’ benadrukken de uitbaters dat winkelen bij hen een echte belevenis kan zijn. Zo nodigen ze je uit om gezellig een potje koffie te drinken of een glaasje wijn te degusteren alvorens je tot aankoop overgaat. “Via een speciaal toestel kan je ook gewoon een biervat van Kwak of Karmeliet nemen en jezelf gratis een glas inschenken”, geeft Dirk nog mee.

Kom alvast een kijkje nemen tijdens het openingsweekend van 5 en 6 april. Elke betalende klant krijgt bovendien een goodiebag mee naar huis.