Interne-audit-Aldev-Veiligheid

Sparkmedia lanceert online platform voor veiligheidschecklists

LOKEREN – Sparkmedia kondigt vandaag de lancering van SafetySoft.be aan, een online platform voor veiligheidschecklists. Dit kan gaan van een werfplekinspectie in de bouw tot een veiligheidsaudit in een productieomgeving. En dit allemaal toegankelijk vanop je smartphone.

SparkMedia uit Lokeren past webapplicaties van ontwikkelaars aan om deze in de markt te zetten. Zo kan men applicaties multiuser, multicompany of multilanguage maken zodat het geheel perfect beheerbaar blijft voor de klant en eindklant. Vandaag lanceert het een nieuw online platform voor veiligheidschecklists SafetySoft.be.

Veiligheid op de werkvloer opvolgen

De workflow van de nieuwe applicatie is eenvoudig: men stelt één of meerdere checklists op met vragen in verschillende categorieën. Deze checklists kunnen ter plaatse (werf, kantoor, productiehal,…) worden ingevuld. Bij elke vraag kan men opmerkingen en/of foto’s toevoegen alsook verbeterings- of opvolgingsacties. Als het verslag wordt afgesloten, komt dit bij de verantwoordelijke(n) ter goedkeuring. Met de verzamelde gegevens kan men de toestand en evolutie analyseren van de verschillende verslagen en categorieën. Op die manier weet men perfect hoe het is gesteld met de veiligheid binnen de organisatie of op de werkplek.

De opvolgingsacties kunnen ook bijgehouden en opgevolgd worden in de applicatie. Per medewerker kan een planning worden opgemaakt wanneer welke inspectie moet worden uitgevoerd. Naast de inspectieverslagen en audits is er ook de mogelijkheid voorzien om een melding te maken van een ongeval/bijna ongeval.

Drietalig en personaliseerbaar

De software werd dusdanig ontwikkeld dat het mogelijk is dezelfde checklist in 3 talen in te vullen: Nederlands, Frans en/of Engels. Naast deze zijn er nog tal van instellingen te maken om de software aan de gebruiker aan te passen.