Wim_HTR

Marktleider rijbewijstheorie steekt de taalgrens over

GENT – Op 22 maart lanceert ‘Hit the Road – traffic media’, uitgever van leermiddelen voor het behalen van het rijbewijs, zijn succesvolle leerlijn op de franstalige markt. Hit The Road nodigt alle Brusselse en Waalse rijscholen uit voor de lancering van hun unieke beproefde leermethode in Wallonië. De lancering gaat door in Autoworld Brussels, het automobielmuseum in het Jubelpark.

Hit The Road, een divisie van Epyc nv, ontwikkelaar van e-Learning op maat, is al jaren marktleider in Vlaanderen voor wat betreft handboeken, oefenplatformen, apps en verhelderende video’s rond verkeer, wegcode en verkeersregels. “Als ontwikkelaar van e-Learning hebben we in 2015, in volle iPad en tablet-hype, de stap gezet om ook handboeken uit te geven, als aanvulling op onze bestaande oefensites”, zegt Wim Govaerts, zaakvoerder. “Iedereen voorspelde het einde van het leerboek, en wij gingen als IT-bedrijf van start met een klassieke uitgeverij.”

Leren op papier

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat leren en studeren veel effectiever is als je dat op papier doet. Daarom roeit deze spin-off van de K.U.Leuven tegen de stroom in, en hebben ze een erg innovatieve leermethode ontwikkeld, waarin de voordelen van elk medium handig ingezet worden om een beter leereffect te bereiken.

“Geen oefenvragen in het handboek, maar een krachtige oefensite online, QR-codes in de handboeken waarmee je toegang krijgt tot verhelderende filmpjes op je smartphone, een app, realistische proefexamens en krachtig ondersteunend materiaal voor de lesgever in de rijschool zelf … zo helpen we elk jaar duizenden jongeren om zich voor te bereiden op een veilige carrière in het verkeer”, aldus Wim Govaerts.

Op naar Wallonië

Met deze succesformule is deze Oost-Vlaamse innovatieve groeier in enkele jaren tijd uitgegroeid tot marktleider in Vlaanderen. Vrijdag zetten ze hun eerste officiële stap in Franstalig België. De uitgeverij biedt leermiddelen aan voor alle rijbewijzen, van brommer en personenwagen tot vrachtwagen, bus en autocar. Al even in Vlaanderen, vanaf nu in het hele land.

Lees ook

  • CommV
    26/09/2024
    Sm Global
    Brussel
  • CommV
    26/09/2024
    Naty Global
    Sint-gillis (bij-brussel)
  • CommV
    26/09/2024
    Liège Cargo Consulting
    Boutersem