jonge-arts-die-medisch-voorschrift-schrijft_79405-1250

BCFI lanceert nieuw e-learning platform voor zorgverleners

GENT – Het BCFI lanceert vandaag een online e-learningplatform waarmee zorgverleners hun kennis over het goede gebruik van geneesmiddelen permanent kunnen updaten. Hiervoor kozen ze voor het e-learningplatform FLOWSPARKS van UNI-Learning uit Gent. Het BCFI wil met het ‘publiek’ platform een voortrekkersrol gaan spelen om zo veel mogelijk onafhankelijk wetenschappelijk onderbouwde informatie te verschaffen waar geïnteresseerden verder op kunnen bouwen.

De flexibele leeromgeving FLOWSPARKS werd eerder ook al ingezet voor de lancering van mijnrijbewijsB.be. Daarnaast heeft UNI-Learning klanten als Proximus, Crelan, De Lijn, Delhaize, Belfius, Ablynx, Eastman, BASF, Rio Tinto, Greenyard,… “Dankzij FLOWSPARKS® zijn onze klanten in staat om autonoom e-Learningcursussen te creëren, te wijzigen en te distribueren. Dit kan snel en zonder enige pedagogische kennis met behulp van onze Learning Formats & Templates”, vertelt Guy Herregodts, CEO UNI-Learning.

“Dat het BCFI resoluut voor FLOWSPARKS kiest, bewijst alleen maar dat ons digitale leerplatform voldoet aan alle moderne eisen in tijden van de digitale revolutie. Zo kunnen onze klanten hun doelstelling/boodschap uniform en op een consistente manier overbrengen. Bovendien laat FLOWSPARKS alles administratief vlot verlopen en is de eenvoudige en gebruiksvriendelijke rapportage mooi meegenomen”, vervolgt Herregodts.

Geneesmiddelengids van de zorgverleners

Het BCFI heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van onafhankelijke geneesmiddeleninformatie. Jammer genoeg blijft de vaststelling dat het louter aanbieden van informatie niet volstaat om het voorschrijfgedrag te verbeteren. De kennis is wel voorhanden, maar de implementatie blijft het grootste struikelblok voor zowat alle EBM-initiatieven.

Interactieve e-learning

Om de kloof tussen kennis en praktijk te overbruggen, werd het BCFI gevraagd om meer in te zetten op digitale vorming. Hiervoor werd het nieuwe online e-learningplatform Auditorium gelanceerd. Op dit platform zal het BCFI systematisch interactieve e-learnings aanbieden om het goede gebruik van geneesmiddelen te stimuleren. Er is gekozen voor een gebruiksvriendelijke interface met een lage toegangsdrempel. De e-learnings worden opgebouwd met gevarieerde leervormen. Gebruikers kunnen op eigen tempo en op elk moment de modules doorlopen en onderbreken.