DSC09300

Negen vrouwen uit het Gaverse organiseren voor de derde maal CULTINAIR

GAVERE – Op zaterdag 16 maart vindt de derde editie van Cultinair plaats. Verschillende families in de regio Groot-Gavere zetten die avond hun huis open en ontvangen gasten die zich inschreven voor dit event. De deelnemers worden verrast met een vleugje cultuur, lekker eten en gezelligheid in een huiselijke sfeer. Gastronomie met culturele afkruiding.

Elk gezelschap bezoekt drie huizen. In het eerste huis verwelkomt men hen met een aperitief en hapjes. In het tweede huis krijgt het groepje een lekker hoofdgerecht en in het derde huis kan men genieten van een dessert. Daarenboven biedt ieder huis een leuke act: muziek, dans of een tentoonstelling.

Opbrengst voor het goede doel

De opbrengst van dit lokale event gaat integraal naar het goede doel. Gouverneur Jan Briers mocht de voorbije edities telkens meer dan 12.000 euro overhandigen aan goede doelen. “Dankzij een 100-tal vrijwilligers, vele sponsors en vooral dankzij onze hoofdsponsor Bluecrux, steunen we dit jaar VZW Stappen en VZW De Bolster”, aldus mede-organisator Nele Caljon. Ondertussen ere-gouverneur Jan Briers en hoofdsponsor Bleucrux overhandigen zaterdag de cheque in het kerkje van Baaigem bij de aftrap van Cultinair 2019.

De inschrijvingen voor dit culinaire event zijn helaas volzet.