thumbnail_15_The_Birdhouse_Pitch_Antwerpen_Export_S40

Inschrijvingen voor accelerator programma The Birdhouse opnieuw geopend

GENT – In april studeren er voor een vijfde keer 14 start-ups af van The Birdhouse. Maandag is de nieuwe inschrijvingscampagne van start gegaan, deze zal de selectieronde zijn voor de zesde cohort. Gedurende zes maanden worden de ondernemers intensief begeleid, zodat ze versneld kunnen uitgroeien tot scale-ups.

Het is allang geen geheim meer dat het als start-up niet gemakkelijk is om van de grond te komen. Aan ambitie ontbreekt het hen vaak niet, wel aan geld en begeleiding. Als accelerator helpt The Birdhouse start-ups die een frisse wind in hun sector doen waaien, de weg te vinden naar succes en hen investor ready maakt.

Een inspirerende passie

De start-ups die mogen deelnemen aan het programma worden geselecteerd op basis van innovativiteit. The Birdhouse is op zoek naar ondernemers die een meerwaarde kunnen bieden binnen de bestaande markt. Daarnaast wordt er ook gekozen op basis van persoonlijkheid. Er moet een klik zijn om het intensief programma tot zijn recht te laten komen.

Elke start-up wordt persoonlijk begeleid door twee ervaren, gepassioneerde entrepreneurs die hen het reilen en zeilen van het ondernemerschap aanleren. Het zijn stuk voor stuk mentoren met een rijkgevuld palmares en een neus voor ondernemen. Enkele namen zoals Denis Knoops (voormalig CEO Delhaize), Tom Willemen (CEO Willemen Group), Ann Galland (Founder Galland.be), Conny Vandendriesche (Owner Stella P) en Wilfried Van Assche (voormalig CEO Brussels Airport) doen waarschijnlijk wel een belletje rinkelen.

Kruisbestuiving

Het acceleratorprogramma van The Birdhouse werd door de jaren heen op punt gesteld. Naast de persoonlijke begeleiding hebben de start-ups ook toegang tot het investeringsfonds dat werd opgericht in samenwerking met Belfius, krijgen ze hulp bij het opstellen van hun financieel plan, kunnen ze deelnemen aan talrijke professionele workshops en mogen ze werken in een creatieve co-working space.

Wat dat laatste betreft: The Birdhouse selecteert bewust start-ups uit verschillende sectoren zodat er een kruisbestuiving kan plaatsvinden. Creativiteit wordt zo kosteloos gestimuleerd.

Kweekvijver voor start-ups & scale-ups

The Birdhouse bewees ondertussen dat ze als connectiemachine start-ups op het juiste pad kan brengen. In twee jaar tijd verlieten al 50 start-ups succesvol het nest, haalden ze 11 miljoen kapitaal op en worden er 240 mensen tewerkgesteld bij deze start-ups.

Wil jij ook in een snel tempo groeien? Jouw netwerk uitbouwen? Funding ophalen? Je kan je inschrijven vanaf nu tot woensdag 3 april. Ondertussen organiseert The Birdhouse tal van evenementen waar je iemand van het team kan spreken over jouw inschrijving en/of twijfels. Meer informatie kan je vinden via de website. Succes!