52595349_582096648923587_4195959593928491008_n

Geraardsbergse lingeriezaak verkoopt unieke kousenbanden van Gentse makelij

GENT/GERAARDSBERGEN – Anderhalf jaar geleden startten twee straffe Gentse madammen met Proud Marie. In hun eigen atelier in Gentbrugge maken ze duurzame bruidskledij op maat. Vanaf vandaag kan je hun unieke kousenbanden ook terugvinden bij Bustique in Geraardsbergen. De lingerie- en nachtmodezaak van Siem Devos is hiermee het eerste en voorlopig enige officiële verkooppunt. 

Nadat ze beiden een opleiding in mode achter de rug hadden en enkele jaren werkten bij de Oost-Vlaamse lingeriefabrikant Van de Velde, besloten Anne (29) en Marie (36) hun eigen bedrijf Proud Marie op te richten. Ze maken bruidskledij op maat, maar vinden het hierbij belangrijk om zowel aandacht te hebben voor de klant als voor het duurzame proces. “We willen de ambacht van kleermaker in ere houden en gaan enkel op vraag ontwerpen. Deze creaties zijn steeds persoonlijk en met respect voor de kledij. Van ontwerp, tot het zoeken van stoffen, het knippen en stikken, alles doen we zelf in ons atelier in Gentbrugge”, aldus Marie.

 

Unieke kousenbanden

De kousenbanden begonnen initieel als klantengeschenk. Anne legt uit: “We wilden onze klanten een extraatje geven op het einde van het proces. Elke band is uniek en past bij de bruisjurk die we maakten. Het is een manier om overschotten van kant op een leuke manier te verwerken. Tot nu toe waren de banden enkel aan te kopen via onze online shop, maar vanaf vandaag zijn ze ook beschikbaar bij Bustique in Geraardsbergen.”

Het is uitbaatster Siem Devos die met de vraag kwam. “Ik kende Marie al uit het verleden en via Van de Velde. De kousenbanden zijn zo leuk omdat ze handgemaakt zijn en stuk voor stuk uniek, dus vroeg ik hen of ze deze ook verkochten. Marie vertelde me dat ze nog geen verdeelpunt hadden, maar hier wel voor open stonden.”

Koop Belgisch

Zo werd Bustique de allereerste officiële verdeler. “Ik heb er zelfs al eentje verkocht”, lacht Siem, die met Bustique in maart 6 kaarsjes mag uitblazen. Proud Marie is niet het enige Belgische label dat je in de Geraardsbergse lingerie- en nachtmodezaak kan terugvinden. Naast de verschillende merken van lingeriefabrikant Van de Velde uit Schellebelle (Prima Donna, Marie Jo, Andres Sarda) verdeelt Siem ook nachtmode van Dorélit (Gent) en Pluto (Ninove) en lingerie van La fille d’O (Gent). “Ik ben een voorstander om lokale Belgische merken te ondersteunen. Er worden zo veel mooie dingen gemaakt in ons land. We investeren daarom beter in onze lokale economie dan in het buitenland aan te kopen”, besluit Siem.

Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen via hello@proudmarie.be