DSC_6199

House of Eliott bestaat voort als Maison Elza

GENT – Al 20 jaar lang baat Freddy Bové zijn restaurant uit in de Gentse Jan Breydelstraat. Toch denken veel mensen dat zijn zaak niet langer bestaat. “Ik veranderde 3 jaar geleden de naam ‘The House of Eliott’ in ‘Maison Elza’ en ook de openingsuren werden aangepast, maar voor de rest is alles hetzelfde gebleven”, verzekert Freddy.

Weken vooraf moest je reserveren om plaats te hebben in het populaire kreeftenrestaurant The House of Eliott. Na 17 jaar besloot zaakvoerder Freddy Bové het over een ander boeg te gooien en wat rustiger aan te gaan leven. “Met The House of Eliott waren we élke avond open, en op den duur was dat niet meer houdbaar”, vertelt hij. “Dus besloot ik een ander concept in te voeren. We serveren nu in het weekend en op maandag ontbijt, lunch en afternoon tea. Dan sluiten we om 17 uur. Alleen op donderdag en vrijdag zijn we nog ’s avonds open. Dinsdag en woensdag zijn we dicht.”

Niet failliet

The House of Eliott werd omgedoopt tot Maison Elza. “Naar mijn grootmoeder”, zegt Freddy. “Maar ik ben nog steeds de man met de modeverzameling en het steeds wisselende decor in de zaak. Ik serveer nog steeds dezelfde kreeft, ook ’s middags, en dat op vraag van vele vaste klanten. Toch lijken heel wat mensen te denken dat mijn zaak failliet is, of overgenomen. Voor mijn 20ste jaar wil ik dus nog eens duidelijk stellen: ik ben en ik blijf hier.”