a0f1641c-be05-4eaa-a15c-2a2b8561f950

Cadeaubon Gent injecteert €140.000 in de Gentse economie

GENT – 2018 was een succes voor Cadeaubon Gent met € 140.000 verkochte bonnen en een stijging van het aantal deelnemende handelaars. Het brede aanbod achter de bon en het lokale karakter verklaren het toenemende succes van de Gentse stadsbon.

December is traditioneel dé cadeaumaand bij uitstek en het was ook de succesvolle afsluiter van 2018 voor Cadeaubon Gent. “Dat heel wat mensen in december op zoek gaan naar een leuk cadeau voor vrienden of familie, hebben we duidelijk gemerkt aan de boost die onze verkoop dan heeft gekregen. Ook bedrijven geven dan traditioneel een extraatje aan hun personeel of leveranciers”, bevestigt Yordy Eelen, verantwoordelijke bij Unigift, initiatiefnemer achter Cadeaubon Gent.

140 lokale handelaars

De cadeautjesjagers kiezen er daarbij meer en meer voor om een stad cadeau te doen. Yordy Eelen legt uit: “Het feit dat je de hele stad in één geschenk kan geven via onze Cadeaubon Gent is een grote troef. Met meer dan 140 Gentse handelaars hebben we een breed aanbod, op die manier kan de ontvanger een heel dagje uit plannen in Gent. Bovendien steunen mensen hiermee de lokale handelaars, iets wat ze meer en meer appreciëren.”

Ook de Gentse handelaars voelen het toenemende succes van Cadeaubon Gent in hun zaak. “Ik krijg heel regelmatig een klant met een Cadeaubon Gent over de vloer”, bevestigt Dicky van de Velde van designzaak Huiszwaluw Home. Deze handelaars zien in de cadeaubon een manier om de concurrentie aan te gaan met de grote ketens en de online verkoop. “Door deze bon komen mensen de stad in en ontdekken ze leuke en trendy winkels zoals de onze. Het is een middel om onze zaak meer bekendheid te geven en nieuwe klanten aan te trekken”, verklaart Dicky van de Velde.

Ambassadeurs

Wat 2019 betreft, blijft Unigift ambitieus. Ze zijn ervan overtuigd dat er nog heel wat potentieel is om Cadeaubon Gent verder te laten groeien. “Wij willen de kopers van de bon de topervaring blijven geven die ze nu hebben door het aanbod aan winkels en restaurants verder te verbreden, we blijven daarbij focussen op zelfstandige handelszaken.”

Verder wil Unigift inzetten op een goede smenwerking met alle betrokken partijen. “De deelnemende handelaars zijn onze beste ambassadeurs dus we willen met hen bekijken hoe we onze samenwerking verder kunnen optimaliseren om Gent als winkelstad in de kijker te zetten. We gaan hiervoor ook de dialoog aan met het nieuwe Gentse stadsbestuur.”