download (14)

iBite begeleidt kmo’s naar een digitalere toekomst

OUDENAARDE – Bedrijven geven jaarlijks ongeveer 3000 euro per medewerker uit aan IT-kosten. In de meeste gevallen betaal je per dienst en zijn er telkens bijkomende kosten, wat het moeilijk maakt om je IT op te volgen en vooral om de kosten laag te houden. iBite uit Oudenaarde wil daar verandering in brengen door met een all-in abonnementssysteem te werken, aangepast aan de verschillende soorten klanten.

Wilt u een WiFi-toestel? Dan koopt u dat toestel aan. U wilt een nieuwe website? Dan betaalt u de opstartkosten, het bouwen van de website én een maandelijks bedrag om uw website op het net te houden. iBite biedt dezelfde diensten aan, maar verandert de manier waaróp ze deze aanbieden. CEO en oprichter Jore Van Eetvelde legt uit: “Per doelgroep (bedrijven – horeca – scholen – particulieren – start-ups), stellen we een jaarabonnement voor. Dit abonnement bevat alles wat u of uw bedrijf nodig heeft aan een vaste prijs per maand. U koopt dus met andere woorden dat WiFi-toestel niet aan, maar u ‘huurt’ het bij ons. En die website, die zit gewoon in het abonnement. De opstartkosten en het bouwen van de website nemen we dus voor onze rekening.”

Digitale toekomst

iBite wil kmo’s in Vlaanderen begeleiden naar een digitalere toekomst. “Enerzijds willen we laten zien dat een gedigitaliseerd bedrijf alleen maar voordelen heeft en geen risico’s hoeft in te houden als alles goed gepland en besproken wordt. Aan de andere kant tonen we hen dat dit alles helemaal niet duur hoeft te zijn.”

Premium behandeling voor iedereen

“We geloven niet in een premium-pakket en daarom krijgt elke kmo alle functies aan de laagste prijs. Kmo’s met vijf medewerkers betalen bijvoorbeeld €100 per maand om heel hun onderneming digitaal te lanceren en onderhouden, voor start-ups is dit amper de helft. Bovendien krijgt men een iPad die direct in verbinding staat met ons, zodat elke vraag of elk probleem meteen behandeld kan worden. Onze helpdesk is 24/7 bereikbaar en inbegrepen in het abonnement.”

Intussen maken al zo’n 300 klanten gebruik van hun diensten. Op de website www.ibite.company kan je zien wat allemaal in het het abonnement zit per doelgroep en bereken je meteen de kostprijs. De vier medewerkers van het jonge Oudenaardse bedrijf staan alvast klaar om u een digitaal duwtje in de rug te geven.