5bbe0c7493289f5a79bc6dcc_Campagnefoto Crossfit (1)

Crossfit Gent zoekt 40.000 euro groeifinanciering

GENT – In 2012 opende Dimitri Deboel als eerste in Gent een Crossfit-zaak. Het concept komt oorspronkelijk uit Amerika maar heeft intussen al een indrukwekkende internationale groei gerealiseerd. Crossfit is de snelst groeiende fitnessketen ter wereld, met meer dan 10.000 Crossfit-zaken verspreid over meer dan 140 landen. “Crossfit is echt anders dan gewone fitness. Bij ons willen we mensen samen zien trainen en niet individueel aan een toestel”, aldus Dimitri, die nu op zoek is naar 40.000 euro groeifinanciering via het online platform WinWinner.

Mensen die naar een gewone fitnesszaak gaan, vinden soms moeilijk de motivatie om regelmatig een work-out te doen en dit op lange termijn vol te houden. Het individuele aspect van fitnessen slaat niet bij iedereen aan en daarom vinden veel fitnessers het moeilijk om zich op te laden voor een training. Velen van hen haken dan ook na enkele maanden af.

Dat is de ontstaansreden van Crossfit. Dit fitnessconcept dat fysieke training, kracht en gymnastiek combineert, stapt af van het individuele aspect van traditionele fitness. Crossfit maakt van fitnessen een groepsgebeuren; door de trainingen in groep af te werken ontstaat een echte community van Crossfitters.

Investeer mee in Crossfit Gent

Crossfit Gent is aan het groeien en heeft daarom verhuisplannen. De onderneming huurt al een nieuw pand en zoekt momenteel financiering om het gebouw geschikt te maken voor Crossfit-trainingen. Jij kan mee investeren om bijvoorbeeld de elektriciteitsinstallatie, verwarming, douches, toiletten en verlichting te plaatsen. Er zal ook een rubberen vloer geplaatst worden.

“Met de verhuis naar het nieuwe pand willen we Crossfit Gent nog beter maken voor de leden, zonder te raken aan wat ons zo uniek maakt”, zegt zaakvoerder Dimitri Deboel.

Crossfit Gent wil daarnaast investeren in nieuw en beter trainingsmateriaal. Om aan de groeiende aanvraag te voldoen wil de onderneming ook meer trainingssessies gaan inplannen. Indien nodig zal Crossfit Gent ter plaatse uitbreiden door meer ruimte te huren in het nieuwe pand.

Om al deze plannen te realiseren zoekt Crossfit Gent 40.000 euro aan groeifinanciering. Wie interesse heeft om mee te investeren in dit project vindt alle informatie op www.winwinner.be