Athletesfoot_Zuidplein retail

Schoenen Torfs opent vier nieuwe winkels van The Athlete’s Foot

Complementaire formules

CEO Wouter Torfs geeft aan sterk te geloven in de samenwerking: “De strategische keuze voor The Athlete’s Foot is een keuze voor een formule die heel complementair is met onze eigen winkels. Het topaanbod sneakers en sportmode past ook volledig binnen onze bredere groeiambitie als bedrijf. Dat tegen einde maart 2019 vijf filialen van The Athlete’s Foot geëxploiteerd zullen worden vanuit ons bedrijf bewijst duidelijk onze overtuiging in dit concept.”

Stabiele partner

De rechten voor The Athlete’s Foot in België zijn in handen van Euretco, dat met franchisenemers werkt voor de exploitatie van de winkels. “Vanaf het verwerven van de licentie hebben we aangegeven dat we steeds zoeken naar stabiele ondernemers als franchisepartner. Torfs is natuurlijk een retailbedrijf met een zeer goede structuur en organisatie. Met een dergelijke partner kan je sneller samen groeien zonder stappen over te slaan. Die samenwerking loopt zeer goed”, aldus Peter Linskens, algemeen directeur voor België en Luxemburg bij The Athlete’s Foot.

Groeiambities

Wereldwijd heeft The Athlete’s Foot meer dan 500 winkels. De ambitie is om tegen 2020 dat aantal te verdubbelen. Linskens bevestigt deze groeiambities: “Het partnership met Torfs is niet exclusief. Andere ondernemers kunnen ook franchisenemer worden. Zowel met Torfs als met andere gegadigden kijken we naar gerichte mogelijkheden om nog meer winkels te openen.”