ysebaert

Gallery Ysebaert opent de deuren in Sint-Martens-Latem

SINT-MARTENS-LATEM – Op zaterdag 8 december opent de nieuwe kunstgalerie ‘Gallery Ysebaert’ officieel de deuren in Sint-Martens-Latem. Op een oppervlakte van 300 m² en een unieke beeldentuin, vertoont eigenares Annelies Ysebaert er zowel Belgische als internationale kunst. Van 8 december tot 28 februari loopt de eerste grote tentoonstelling met werken van onder andere Israëliër Yaacov Agam. Het is de eerste keer dat zijn werken zo uitgebreid worden getoond in België.  

Met Gallery Ysebaert is Annelies niet aan haar proefstuk toe. Voordien was de architecte van opleiding zaakvoerster van Galerie Ganache, een galerie in hartje Gent die kunst, koffie en chocolade combineerde. “Kunst is altijd de rode draad doorheen mijn leven geweest. Het is voor mij een spiegel om jezelf te kunnen herkennen en te ontdekken wat anders verborgen blijft”, vertelt Annelies. “Ik heb altijd met veel passie in Galerie Ganache gestaan, maar voelde dat ik me verder volledig wou focussen op kunst. Met Gallery Ysebaert gaat mijn droom van een eigen kunstgalerie dan ook in vervulling en wil ik klassieke schoonheid brengen met een hedendaagse toets.”

Kunstenaars met wereldfaam

Tijdens de eerste tentoonstelling zullen, naast werken van wereldberoemd kunstenaar, schilder en beeldhouwer Yaacov Agam, ook de werken van Frank Kenis, Philippe Leblanc, Roy Yariv en Ofra Zimbalista getoond worden. De beeldentuin zal worden ingenomen door werken van de Belgische beeldhouwster Hilde Van de Walle. “De beeldentuin is een uniek gegeven in Latem en ik ben verheugd dat Hilde Van de Walle hier als eerste zal exposeren”, vertelt Annelies Ysebaert.

Officiële opening

Zaterdagavond 8 december om 19 uur vindt de officiële opening van Gallery Ysebaert plaats in aanwezigheid van Simona Frankel, ambassadeur van Israël. Geïnteresseerden kunnen vanaf de Koutermolenstraat gebruik maken van een shuttledienst die verzorgd wordt door Hedin Automotive, een lokale Mercedes-Benz dealer. De tentoonstelling loopt tot en met 28 februari 2019.