download (91)

De nieuwe lichting van The Birdhouse: Human Reef vertaalt uw strategie naar je medewerkers

GENT – Met 8 zijn ze. De start-ups die dit jaar mogen deelnemen aan het Gentse acceleratorprogramma van The Birdhouse. Elke week stellen we er eentje aan u voor. Human Reef is het nieuwe software platform van bedrijfsconsultant Els De Geyter. De software helpt bedrijfsleiders om hun strategie zo goed mogelijk gerealiseerd te krijgen door abstracte doelen te vertalen naar de specifieke organisatiestructuur en medewerkers van het bedrijf.

Een viertal jaar geleden richtte Els De Geyter een consultancybedrijf op. Samen met kmo’s ging ze op zoek hoe ze zich efficiënter konden organiseren en hoe deze transformatie samen met de medewerkers gerealiseerd kon worden. In deze periode stelde ze vast dat steeds dezelfde vragen naar boven kwamen. “Het was frustrerend dat we telkens een ad hoc aanpak dienden te gebruiken en kostbare tijd verloren. Ook vonden we het jammer dat er niets overbleef om de klanten achteraf verder op te volgen.”

Bedrijven zijn levende ecosystemen

Zo kwam Els op het idee om een softwareoplossing te ontwikkelen die op elk bedrijf van toepassing is. “Bedrijven kunnen georganiseerd worden als levende ecosystemen die snel kunnen inspelen op veranderingen door een adaptieve organisatiestructuur. Het Human Reef platform helpt je om je volledige ecosysteem te visualiseren en om strategie werkbaar te maken door concrete doelstellingen en rollen te gaan formuleren op bedrijfs-, team- en persoonlijk niveau. Dit zorgt voor duurzame en uitvoerige groei voor zowel het bedrijf als de werknemers.”

Twee modules

Human Reef bestaat uit twee modules. Via de ‘mapping’-module kan een bedrijfsleider of CEO zijn strategie makkelijk doorvertalen naar de organisatiestructuur en de medewerkers. Met de ‘execution’-module kunnen medewerkers hetgeen wat opgezet is levend houden. Deze module bevat persoonlijke groeipaden, kan gebruikt worden om meetings in te plannen, de realisatie van doelstellingen op te volgen en gesprekken te voeren met collega’s.

Externe blik

“Het feit dat we nu als consultancybedrijf zelf deelnemen aan een begeleidingstraject als The Birdhouse bewijst dat het altijd interessant is om een externe blik op je bedrijf werpen. Doorheen het traject zullen we alles opnieuw in vraag stellen en systematisch elk aspect van onze onderneming onder handen nemen.”

“Veel van de mentoren herkennen de problematiek aangezien ze zelf ooit consultant waren. Ze zijn blij dat er nu een handige tool als Human Reef op de markt is. We zien trouwens ook The Birdhouse zelf als klant. Er zijn al heel wat collega’s die onze software zouden willen gebruiken.”

Uitbreiding en financiering

Human Reef is op een jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf met 2 co-founders en 3 medewerkers. “De komende maanden willen we het team verder uitbouwen en de laatste hand leggen aan de software op basis van feedback van onze klanten. Ondertussen gaan we ook op zoek naar investeerders via een Win Winner campagne. Tegen de tijd dat we het nest van The Birdhouse verlaten, willen we voorgoed vertrokken zijn.”