margerita story

Meet Margerita… jouw persoonlijke gids op Sardinië

GENT – Margerita is het nieuwe project van Margaux Soenen. Deze jonge Gentse chef kookte, bakte en creëerde in haar Atelier des Fêtes vijf jaar lang onvergetelijke culinary experiences op maat. Met Margerita keert de getalenteerde Margaux terug naar haar eerste liefde: Sardinië. Met workshops, lunches, aperitivo’s, retreats en vakanties op maat laat ze je op een persoonlijke manier proeven van het authentieke Sardinië.

Margaux Soenen heeft een Sardische moeder en bracht een groot deel van haar jeugd door in Sardinië, waar de helft van haar familie nog woont. Margerita is de bijnaam die Margauxs nonna of grootmoeder haar gaf. Hij staat symbool voor de onvoorwaardelijke liefde van Margaux voor haar roots, haar familie, haar eiland: Sardinië.

Margerita neemt je mee op een persoonlijke trip door Sardinië en wijdt je in in alle (culinaire) geheimen van het eiland: de regionale producten, de smaakvolle tradities, de lekkerste lokale recepten, de meest idyllische plekjes, de culinaire ontdekkingen en verborgen pareltjes. Margaux laat je proeven van het beste wat Sardinië te bieden heeft.

Proef de Sardische keuken in België

Enerzijds brengt Margerita de Sardische warmte, gastvrijheid en gastronomie naar België. Elke donderdag bereidt Margaux een Sardisch geïnspireerde lunch die je thuis of op het werk kan laten leveren. De Thursday Lunches zijn bereid met seizoensproducten en hebben steeds een typisch mediterraanse touch.

Naast de lunch op donderdag biedt Margerita je de mogelijkheid om workshops te volgen waarbij je samen met de chef een traditioneel Sardisch gerecht maakt. Wilde jij al lang leren koken en pasta maken als échte Italiaanse mama? Dan zijn deze workshops de uitgelezen kans om die droom waar te maken. Wie liever niet zélf in de kookpotten roert, kan Margerita inhuren als private chef.

 

 

Of verken Sardinië op de meest persoonlijke manier

Wie Sardinië echt van binnenuit wil leren kennen, kan bij Margerita een retreat boeken op het eiland. Met een culinary retreat, recharge retreat en yoga retreat is er voor elk wat wils. Ook families of groepen vrienden die een toffe verblijfplaats zoeken op Sardinië vinden via Margerita de origineelste adresjes om te logeren: van vakantiewoning tot B&B en charmehotel.

Liever een vakantie op maat? Geen probleem, voor groepen creëert Margerita een unieke reiservaring volgens jouw wensen. Welke formule je ook kiest, Margerita blijft steeds ver weg van het massatoerisme en biedt je een authentieke, onvergetelijke tijd op het eiland.

Ontdek alles wat Margerita te bieden heeft op www.margerita.be