landberghneerleiedeinzecgi03night05def

Bouw duurzaam nieuwbouwproject Villa Neerleie in Deinze gestart

DEINZE/AALTER/GENT – In Deinze, langs het Schipdonkkanaal en aan het Kongoplein, bouwt Vandenbussche voor projectontwikkelaar AREAN het duurzaam nieuwbouwproject Villa Neerleie. Het project bestaat uit 2 gelijkvloerse kantoorruimtes en 27 appartementen. Het gebouw met hoge afwerkingsgraad ligt in het hartje van Deinze en werd ontworpen door Abscis Architecten uit Gent. 

Het dossier van Villa Neerleie is volledig opgebouwd in BIM. Dit model zal tijdens de bouwwerken steeds bijgestuurd worden en na voltooiing van de werken opnieuw overgedragen worden aan de betrokken partijen. Bovendien gaat het projectteam voor de bouw van Villa Neerleie ook aan de slag met de LEAN planningsmethodiek, waarbij verspillingen doorheen alle processen zoveel mogelijk geëlimineerd worden. Dit door onder andere de betrokkenheid van alle onderaannemers te verhogen en duidelijk af te spreken wie op welk moment in welke werfzone aan de slag gaat.

Bouwen in een beperkte ruimte

De bouwgrond grenst aan alle zijden aan openbaar domein, wat toch voor een uitdaging zorgt. De bouwwerf ligt bovendien aan een belangrijk verkeersknooppunt in Deinze. “Op vlak van veiligheid dienen we extra voorzichtig te zijn gezien de fietswegen langs de werf waar dagelijks heel wat schoolgaande kinderen passeren”, aldus Operationeel Directeur Kristof Defruyt.

De bestaande villa op het terrein werd eerst afgebroken en momenteel is Vandenbussche gestart met de funderingswerken. Het einde van de werken is voorzien in juni 2020.