download (89)

Metallics Van Cauteren is eerste lakkerij in België met twee kwaliteitslabels

ZELE –  Metallics Van Cauteren behaalde in 2015 met trots het kwaliteitslabel ‘Qualisteelcoat’. Nu, in november 2018 heeft het bedrijf ook de conformiteitsverklaring EN 1090 op zak. Het bedrijf uit Zele is hiermee de eerste lakkerij in België die de conformiteitsverklaring EN 1090 in combinatie met het Qualisteelcoat-label behaald heeft. Deze beide labels maken het bedrijf sterk in het aanleveren van kwalitatief lakwerk in een gecontroleerd proces.

Met een 80-tal gecertificeerde lakbedrijven en meer dan 100 gekeurde coatingsystemen is Qualisteelcoat één van de belangrijkste en onafhankelijke Europese kwaliteitslabels voor staal. Dit keurmerk gaat uit van een jaarlijkse keuring van het coatingproces, het verfsysteem, de in-house controle en het eindproduct. Qualisteelcoat is een uitstekende manier om het kwaliteitssysteem permanent te bewaken en om de productie op een hoger kwaliteitsniveau te brengen én te houden. Het label geeft een sterke onderhandelingspositie bij het binnenhalen van projecten om staal te beschermen.

De EN 1090 zijn normen voor dragende staal- en aluminiumconstructies als basis voor CE-markering. Het is sinds 2014 verboden een bouwproduct in de handel te brengen indien dat product niet is voorzien van de daarop betrekking hebbende CE-markering. Coatingbedrijven moeten voldoen aan de eisen van EN 1090. Bedrijven met een kwaliteitslabel, zoals Metallics Van Cauteren, kunnen heel gemakkelijk aantonen dat zij voldoen aan bepaalde eisen omdat deze zijn vastgelegd en gekeurd door een onafhankelijk inspectiebureau.

2 vliegen in 1 klap

Metallics Van Cauteren is aangesloten bij het VOM, de Belgische Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen. De vakvereniging raadt zijn leden aan beide kwaliteitslabels te behalen: “Voor lakbedrijven die reeds het Qualisteelcoat-label verworven hebben is het slechts een kleine stap om ook de EN1090-conformiteitsverklaring te behalen. Het lakbedrijf kan de EN 1090 inspectie op hetzelfde moment als de verplichte jaarlijkse Qualisteelcoat-audit laten plaats vinden, wat zowel kosten- als tijdsbesparend is.”