download

Nieuwe webshop voor lokale producten uit de Vlaamse Ardennen

OUDENAARDE/ZOTTEGEM – De Vlaamse Ardennen. Waar de streekproducten net zo verrassend zijn als het landschap. Achter iedere glooiing ontdek je weer een nieuwe verrukkelijke parel. De coöperatie Vlapas speelt hartig in op deze lokale lekkernijen. De producenten en hun heerlijke producten vormen samen het visitekaartje voor de regio: familiaal, gemoedelijk, sociaal, authentiek.

Sinds 2015 verenigt deze cvba tal van hoeve- en streekproducenten uit de regio. Om verder te kunnen groeien, had de coöperatie nood aan een vlot overkoepelend systeem voor verkoop en levering. Het Plattelandscentrum Meetjesland, dat instaat voor de begeleiding van de cvba, bundelde samen met de producenten de krachten en zette een gebruiksvriendelijke webshop en bijhorend logistiek systeem op. Wie voor minimaal 100 euro bestelt, geniet van een levering aan huis, voor kleinere bestellingen kan je terecht in een lokaal afhaalpunt. De webshop centraliseert alles en verloopt helemaal automatisch. Klikken, bestellen, betalen en klaar.

Afhaalpunten

Bij aanvang zijn de afhaalpunten voornamelijk eigen producenten, doorheen de tijd zullen er steeds meer afhaalpunten beschikbaar zijn zodat er in een straal van max. 15km steeds een punt voorzien is.

Een meerwaarde voor zowel het afhaalpunt als de klant is de extra beleving die men krijgt bij afhaling van een bestelling. Een kijkje op de boerderij, kennismaking met een bepaald productieproces, een overzicht van een assortiment producten, … het hoort er allemaal bij.

Nieuwe producent

Vlapas is als coöperatie steeds groeiende. Vandaag werd tijdens de officiële lancering in Hoeve ’t Alkeveld in Zottegem een nieuwe producent voorgesteld. Vanaf heden is Miss Vanilla uit Oudenaarde lid van Vlapas. Chocolade, pralines of andere lekkernijen verruimen het assortiment.

Vlapas is trouwens steeds op zoek naar nieuwe, authentieke en lokale producenten. Wie interesse heeft om deze samenwerking beter te leren kennen kan steeds een seintje geven.