Wolf-Bar-1

Zottegemse Sotto’s omgebouwd tot grootste winterbar van Vlaanderen

ZOTTEGEM – De populaire Husky Bar, die vorig jaar in Kuurne 45.000 bezoekers lokte, krijgt een vervolg. Dit jaar strijkt het concept neer in de evenementenhal Sotto’s in Zottegem. “Wolf Bar moet de grootste winterbar van Vlaanderen worden”, zegt initiatiefnemer Frederik Stragier. Vanaf dit weekend kan je er twee maanden lang terecht in een exclusief winterlandschap om er te feesten op muziek van maar liefst 50 verschillende dj’s.

Een toog en glazen gemaakt uit ijs, een Oostenrijkse ski-hut, tafels en stoelen met schapenvellen, een danszaal en tientallen top-dj’s. Dat wordt Wolf Bar. Voor dit opvallende evenement slaat Pieter Lambert van de Sotto’s in Zottegem de handen in elkaar met Frederik Stragier die vorig jaar in Kuurne hoge ogen gooide met de gelijkaardige Husky Bar.

“We hadden graag in Kuurne gebleven, maar moesten noodgedwongen op zoek naar een andere locatie”, zegt Stragier. “Toen ons oog viel op Sotto’s, waren we zeer snel overtuigd van de mogelijkheden: centraal gelegen in de regio, een prachtig ingericht gebouw en uiteraard ook een naam die klinkt als een klok in de evenementenwereld.”

Grootste winterbar van Vlaanderen

Wolf Bar zal, net zoals zijn voorganger, in de maanden december en januari van donderdag tot en met zaterdag geopend zijn. Afhankelijk van het succes komt er een vervolg in februari. “Het zal de grootste winterbar van Vlaanderen worden en dat met gratis toegang”, verzekert Lambert. “De 1000 vierkante meter grote feestzaal is ideaal voor een flinke dosis spektakel. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan op het balkon tafels huren. En in de loungebar kan je gezellig iets eten. Die ruimte kan ook door bedrijven afgehuurd worden voor feestjes.”

 

Business Thursday

“De donderdagen hebben we opgevat als Business Thursdays, ideaal voor bedrijven om te netwerken of een ontspannend avondje uit met het personeel of vrienden. Daarnaast zijn er verschillende thema-avonden zoals retro nights, après-ski nights, afterworkfeestjes, holebi-avonden en nog veel meer”, vertelt Stragier.

Personeel gezocht

Om alles in goede banen te leiden is heel wat personeel nodig. “Elke openingsdag hebben we zo’n veertig werkkrachten nodig. We zoeken nog honderd leuke jobstudenten en flexi-jobbers voor de bars, vestiaire, het opruimen en de bediening. Een veiligheidsteam van portiers, stewards en parkingboys moet ervoor zorgen dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Bij grote evenementen leggen we een shuttledienst in van en naar het station”, gaat Pieter Lambert verder.

50 dj’s

Vijftig verschillende dj’s moeten voor de ambiance zorgen in Wolf Bar. “Dimaro, 5Napback, Lennert Wolfs en Dennis Cartier zijn onze huisdj’s. Om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren, gaan we met mondjesmaat nieuwe namen lanceren.” Dit weekend vindt de grote opening plaats. Een internationale artiest, waarvan ze de naam nog niet verklappen, komt de winterbar die avond meteen op stelten zetten.