437012

Grensontkenning: revolutionaire gedachte of reële optie?

GENT – D66 Zeeland organiseert op dinsdag 11 december a.s. een symposium met de titel ‘Grensontkenning – kans in 360° in het Industrieel Museum in Sas van Gent. Deze locatie is niet zonder reden gekozen. D66 Zeeland ziet de grens tussen Sas van Gent en Zelzate als een geschikte locatie voor de vestiging van een Euregionaal Business Center. Hierdoor kan, volgens D66 Zeeland, de hele regio van de kansen in de nieuwe interregionale haven profiteren. Dit zou kunnen zorgen voor een economische groei in het hele gebied tussen Gent en Terneuzen.

De historische fusie van de havens van Gent en Zeeland tot één interregionale haven zwengelt de discussie aan hoe men de regio rondom de havens in Zeeuws-Vlaanderen en Gent aantrekkelijk kan maken.

“Als we de grens wegdenken en gaan kijken naar de regio in 360° dan ontstaan er nieuwe kansen en efficiënte oplossingen voor knelpunten in de arbeidsmarkt, het onderwijs, woningmarkt, zorg en hulpdiensten. Het oude ‘grens denken’ remt de kansen voor een duurzame economische boost”, meent Ton Veraart, fractieleider in Provinciale Staten voor D66 Zeeland.

Symposium toont de mogelijkheden

Het D66 symposium op 11 december a.s. brengt de kansen voor het succesvol ontwikkelen van de regio in beeld als ’kans in 360°’. Het wordt een bijeenkomst met inspirerende sprekers over succesvolle grens-overschrijdende initiatieven die het ondernemen, wonen, werken en leven over de grens makkelijker maken. Verwacht worden onder andere drs. Matthijs Huizing, adviseur externe betrekkingen ITEM en voorzitter Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid (2015-2018); Jan Lagasse, CEO North Sea Port en drs. Patricia Kruytzer, coördinator Eurode Kerkrade en bestuursvoorzitter René Smit van ZorgSaam.

Het symposium is bedoeld voor bestuurders, politici, instellingen en ondernemers uit Zeeland en Vlaanderen. Op 11 december om 16.00 u openen Commissaris van de Koning Han Polman en Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen het symposium in het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

Foto Ton Veraart: © Hans Boutkan