T-WAX-09

Starter van de Week: T-Wax maakt uw auto klaar voor de winter

AALST/ERPE-MERE – Tom Van Liedekerke is al zijn hele leven gebeten door alles wat met auto’s te maken heeft. Zo startte hij 2 jaar geleden met zijn eigen car detailing studio T-Wax. Hij wast, reinigt, poliert en beschermt zowel de buitenkant, als het interieur. “Ik zet uw wagen tot in de details terug in het nieuw”, aldus Tom.

In het dagelijkse leven is Tom Van Liedekerke projectmanager in de IT-sector. Zijn vrije uren besteedde hij aan het onderhoud van zijn eigen wagens. “Uiteindelijk ben ik zelfstandige in bijberoep geworden en dit ook beginnen doen voor andere mensen. Eerst sporadisch voor een vriend of kennis, maar geleidelijk aan groeide mijn cliënteel. De kalender van T-Wax zit intussen goed vol”, lacht Tom. “Het was de perfecte manier om te kijken of mijn concept zou aanslaan. Ik kan andere potentiële ondernemers met een idee dit alleen maar aanraden.”

In drie stappen

Car detailing valt in geen geval te verwarren met een doorsnee carwash. “Een gemiddelde behandeling duurt 4 uur tot anderhalve dag”, zegt Tom. “Het volledige proces verloopt in 3 stappen. Eerst reinig ik de wagen met de hand en speciale krasvrije producten, wat veel gezonder is voor de lak van je wagen dan een gewone carwash. Ook het leder kuis ik op deze manier en breng ik nagenoeg terug tot zijn originele staat.”

“Vervolgens gaan we over tot het polieren, ook wel ‘simoniseren’ genoemd. Hiermee kunnen we mogelijke schade, zoals krassen, wegwerken. Voor echte deuken moet je natuurlijk bij een carrossier zijn. We kunnen veel doen, maar niet het onmogelijke.”

“Ten slotte beschermen we de wagen met bijvoorbeeld een wax of nano coatings. Dit kan tot jaren op de wagen blijven en zal de lak harder maken zodat krassen in de toekomst veel minder kunnen voorkomen. Deze behandeling kan ook toegepast worden op de velgen, banden, ruiten en zetels.”

T-Wax Car Detailing & More

Naar de toekomst toe zou Tom graag zijn aanbod verder uitbreiden. “Ik blijf continu nieuwe producten testen en mezelf bijscholen via allerhande workshops om de meest innovatieve technieken onder de knie te krijgen. Zo profileer ik mezelf als T-Wax Car Detailing & More en wil ik naast het reinigen van de wagen ook met ‘wrapping’ starten, een techniek om de kleur van de wagen te veranderen.”

Een behandeling voor elk budget

De klanten van Tom zijn veelal autoliefhebbers, maar evengoed mensen die hun auto tweedehands willen verkopen of opnieuw moeten binnenbrengen voor leasing. “Ik laat uw auto er terug als nieuw uitzien”, zegt Tom. “Belangrijk is dat de klant zelf kiest hoe ver hij hierin gaat. Voor elk soort wagen en elk budget gaan we, in samenspraak met de klant, op zoek naar een behandeling op maat.”

Klaar voor de winter

T-Wax heeft ook terugkerende klanten die jaarlijks dezelfde behandeling laten doen. “Zo hebben we een zomer en een winterpakket. Met de winter voor de deur is het dan ook extra druk momenteel. Ik zorg ervoor dat jouw wagen beschermd is tegen bijvoorbeeld strooizout en tip top in orde is om een stevige winter door te komen.”