1_69xKX4DKSz9hh_E431-B0g

Dok Noord biedt 300 vierkante meter ruimte aan Gentse ontwerpers

GENT – Talent Grid kaapt lege winkelruimtes en bouwt ze om tot stijlvolle Cubes. Zo creëren ze ruimte voor designers. Shoppingcentrum Dok Noord gaf Talent Grid de opdracht om een voormalige kledingwinkel om te bouwen tot een designshop voor lokale makers en ateliers voor 5 mode-ontwerpers: samen goed voor 300m2 jong design.

Designers prutsen, tekenen, frezen, draaien, vijzen,… niet alleen, maar houden steeds ook één oog op de sales van hun object. De ideale markt vinden en houden kost tijd en moeite. Dit kan ten koste gaan van hun focus op het creatief proces. Talent Grid gaat daarom op zoek naar oplossingen voor ontwerpers die meer willen creëren en biedt handige commerciële ruimtes aan.

Creëer je eigen shop, maar doe het samen

Dit voorjaar lanceerde Talent Grid “First Base”: een pop-up shop waar nieuwe retail-concepten konden getest worden. De marketing en indeling van de winkel kwamen echter op de schouders van de makers terecht. Voor solisten is dit niet vanzelfsprekend. In “2nd Base” wordt co-creatie nu nog meer ondersteund.

Vanaf 1 december kunnen 20 designers elk een deeltje van de winkel innemen. Zorgeloos is het kernwoord: Dok Noord biedt de ruimte, Talent Grid voorziet de frisse inrichting, en de gastheer beantwoordt alle praktische noden. Nu en dan wordt er een (shopping)event of workshop georganiseerd. Dat geeft extra leven aan de locatie en vergroot het klantenbestand van de winkel.

Get ready to sell it (online)

De community van makers zal niet alleen toegang krijgen tot de winkel en co-workplekjes in de open ateliers. Sales boosten, dat doen ze ook via de social media-kanalen en webshop van “2nd Base”. Talent Grid brengt esthetische beelden aan en ondersteunt de marketingstrategie.

De basis voor een succesverhaal, die is er. Nu is de vraag wie dit samen wil schrijven? Wil je als designer deel uitmaken van de 2nd Base-community? Stuur je portfolio en korte productbeschrijving naar de gastheer, Basten Basstanie, via Basten@talentgrid.co. De voorwaarden van deelname worden je per mail of telefoon aangeleverd.

Interieurontwerp © Pieter Bostoen / Foto’s © Stijn Boelens