download (68)

Vastgoedexpert introduceert eerste digitale kioskkantoor

GENT – Reeds 70 jaar is Agence Rosseel een begrip in de Gentse woningmarkt, met kantoren in de Gentse Stationsbuurt, Sint-Martens-Latem en in Oudenaarde. In het weekend van 17 & 18 november opent Agence Rosseel feestelijk met een vierde kantoor aan de Nieuwevaart 183 te Gent. Geen gewoon immokantoor maar een uniek digitaal kioskkantoor in het hart van een nieuw stadsdeel. Het beantwoordt zowel aan de digitale behoeften van woningzoeker en immokantoor als aan de realiteit van de expansieve huurmarkt in dit nieuwe stadsdeel.

Zoals ieder vastgoedkantoor bedient Agence Rosseel de dubbele doelgroep van huurders/verhuurders en kopers/verkopers. Nu is de verhuurmarkt een arbeidsintensieve activiteit met vele contactnames en informatievragen die niet altijd 24 op 24 kunnen beantwoord worden. Agence Rosseel zocht naar een efficiënte en performante tool om dezelfde service en directe feedback te geven, zowel aan wie zich in het kantoor aanbiedt, als wie zich thuis vanuit zijn zetel online registreert.

Kioskkantoor

Dit nieuwste generatie immokantoor wordt een stijlvol, drempelverlagend open huis met kiosken waar de toekomstige huurder zich registreert en zijn woondroom zelf ingeeft. Dit doet hij aan de hand van criteria als ligging, prijs, oppervlakte, accommodatie, mogelijkheid om huisdieren te houden…

Waar de woningzoeker zich bevindt, wordt onbelangrijk. Hij kan zijn zoektocht initiëren in het kantoor en verderzetten thuis, of omgekeerd. In real time krijgt hij een overzicht van de beschikbare panden waarvoor hij meteen, zonder poespas, een plaatsbezoek kan reserveren. Telkens hij later thuis inlogt op de website krijgt hij ook updates van andere panden die voldoen aan zijn zoekcriteria.

Agence Rosseel ziet dit initiatief als een pilootproject. De andere 3 kantoren volgen.

Waarom aan de Nieuwevaart?

Het nieuwe kantoor bevindt zich in het hart van de Tribeca-site. Geen toevallige keuze. Geoffrey Giët, algemeen directeur Agence Rosseel: “Naast het stadscentrum en het Zuiden van Gent ontwikkelt er zich namelijk nog een stadsdeel in het Noorden van Gent. In de buurt van de Oude Dokken worden de komende jaren 10 à 15.000 nieuwe bewoners verwacht.”

Explosieve huurmarkt

Giët verwacht ook dat de huurderspopulatie de komende jaren zal stijgen. “Gentse woningen zijn quasi onbetaalbaar geworden voor jonge mensen. Het gaat om mensen die willen genieten van alle voordelen van de stad, en tegelijk bewust willen huren aan een betaalbare kost. Het zijn actieve dubbelverdieners die minder snel definitieve keuzes willen maken, minder honkvast zijn dan hun ouders, en optimaal willen genieten van het leven”, aldus Giët.