download (58)

SparkMedia lanceert platform voor klantenonderzoek

LOKEREN – SparkMedia is een bedrijf uit Lokeren dat webapplicaties van ontwikkelaars aanpast om deze in de markt te zetten. Zo kan men applicaties multiuser, multicompany of multilanguage maken zodat het geheel perfect beheerbaar blijft voor de klant en eindklant. SparkMedia lanceert nu Inspectr.eu, een online platform voor kmo’s en zelfstandigen om zelf klantenonderzoek en andere uit te voeren.

De workflow is eenvoudig: men stelt een onderzoek op met allerlei vragen in verschillende categorieën. Er wordt automatisch een unieke url en QR code aangemaakt. Met het promotiemateriaal dat men in de webapplicatie vindt kan men zijn klanten vragen om het onderzoek in te vullen. Dit kan door de QR code te gebruiken of door rechtstreeks de website in te vullen. Na het invullen van het onderzoek kan men nog extra gegevens vragen aan de klant zoals email, naam, postcode,… Dit is allemaal instelbaar per onderzoek.

Relevante klanteninformatie

Op deze manier verzamelt men niet alleen de mening van de klant, maar ook nog eens relevante klanteninformatie die men later kan gebruiken bijvoorbeeld een online mailing en meteen in regel met GDPR. Achteraf zijn allerlei rapporten beschikbaar zodat men bijvoorbeeld periodes kan vergelijken en de evolutie zien van de vragen en categorieën. Waar scoort men goed? Waar kan het beter?

Er zijn tal van verschillende toepassingen waarop een kmo of zelfstandige het webplatform kan gebruiken: feedback van de klanten, online wedstrijden, online evaluaties of zelfs voor prospectie op beurzen.

Voor dummies

Alles in het platform is gericht op gebruiksvriendelijkheid. Niet iedereen is technisch even vaardig. De software leert men gebruiken in een mum van tijd. Momenteel is de software opgebouwd voor één enkele winkel. In de toekomst wordt het nog uitgebreid zodat men verschillende winkels van dezelfde groep kan gaan vergelijken. Ook meerdere talen in één systeem staat op de lijst.