download (31)

Nieuwe frontman bij Van Wiemeersch

SLEIDINGE – Na een actieve en bewogen periode van 42 jaar heeft Marc Van Wiemeersch, stichter van Van Wiemeersch BVBA besloten om het wat rustiger aan te doen. Sinds 1 juli 2018 neemt zijn zoon Koen, samen met partner Maaike-Johanna de zaak over. Dit weekend vindt dan ook een unieke en uiterst spectaculaire editie plaats van hun jaarlijkse opendeur- en demodagen.

Van Wiemeersch, groothandel in alles wat machines, gereedschap, sanitair, elektriciteit, werkkleding, tuin- en bouwmaterialen betreft, heeft meer dan 80.000 unieke artikels permanent op voorrad. Jaarlijks voert het bedrijf bovendien meer dan 7000 herstellingen uit. Voormalig zaakvoerder Marc Van Wiemeersch is pensioengerechtigd, maar blijft aan boord als PR-verantwoordelijke. 14 jaar terug versterkte zijn zoon Koen het team als medezaakvoerder, samen met zijn partner Maaike-Johanna. Zij nemen het bedrijf nu over.

“De gedrevenheid en motivatie van die jonge generatie heeft er mede voor gezorgd dat ons klantenbestand en aanbod van ons assortiment een grote groei kent”, aldus Marc. “We hebben dan ook uitbreidingsplannen voor 1200 m² extra bedrijfsruimte.”

Spektakel op opendeur- en demodagen

Op 9, 10 en 11 november bruist het van energie bij Van Wiemeersch want de 21ste editie van de opendeur- en demodagen zal dan plaatsvinden. Met een nooit eerder gezien live-spektakel zal Markske van FC De Kampioenen een 2-sterrengerecht maken met énkel tools uit de winkel. Bovendien gaat er op 9 november een afterwork party door waarvan de opbrengst integraal wordt geschonken aan Kom op tegen Kanker. Een goed doel waarvoor Marc Van Wiemeersch zich in het verleden al verschillende malen engageerde.

  

Op het terrein worden tal van nieuwigheden voorgesteld en demonstraties van professionele werktuigen gegeven. Enkele unieke innovaties worden tentoongesteld op de kindercarrousel. Voor de gelegenheid worden de kinderattracties, zoals een auto, vliegtuig en paard geruild voor machines, gereedschappen en etalagepoppen. Verschillende foodtrucks en een loungebar zorgen dan weer voor de nodige hongerstillers en dorstlessers. “Vlaamse kermis met een professionele twist in een festivaljasje”, zegt Marc trots.

Er valt ook nog wat te winnen

Iedere klant maakt kans op 1 van de 150 duo-filmtickets voor de exclusieve voorstelling van de film “Het Tweede Gelaat” in aanwezigheid van regisseur Jan Verheyen en enkele acteurs.

De trekkingen zullen gebeuren in de ‘beTOMBOLA’, een loterij geheel in vakmanstijl m.b.v. een betonmolen, door een aantal BV’s uit de series ‘THUIS’ en ‘FC De Kampioenen’.