download (23)

Gentenaar interviewt Belgische ondernemers in New York

GENT – Mathieu Lanssens is een Gentse ondernemer die 5 jaar geleden het marketing agentschap ‘Invisible Puppy’ oprichtte. In 2017 verhuisde hij samen met zijn vrouw naar New York om er ‘Fifteen24’ op te starten. Met dit marketing agency helpt Mathieu Belgische bedrijven bij het verkennen van hun business potentieel in de Verenigde Staten. “Ik kwam veel in contact met andere ondernemers in de VS en besloot een persoonlijk project te starten. In de podcast ‘Doeners en durvers: Belgische ondernemers in het buitenland’ laat ik deze inspirerende mensen één voor één aan het woord.”

“Veel Vlaamse ondernemers hebben de ambitie om met hun bedrijf of product de Amerikaanse markt te veroveren, maar zetten niet meteen de stap vanwege de hoge kost, het risico, het onbekende”, aldus Lanssens. “Het klinkt allemaal als een ver-van-mijn-bed-show. Met Fifteen24 helpen we Belgische bedrijven met interesse voor New York op pad om het toch waar te maken.”

Podcast over doeners en durvers

In de zomer van 2018 startte Mathieu met de podcast ‘Doeners en durvers: Belgische ondernemers in het buitenland.’ Lanssens: “Soort zoekt soort zegt men wel eens. Ik kom hier in New York vaak in contact met Belgische mede-ondernemers en was dan ook benieuwd naar hun verhaal. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom zijn ze naar het buitenland getrokken? Ik ben tevens een grote radio-fan. Podcasting leek me daarom een leuk medium om zelf mee aan de slag te gaan.”

 

Zij waagden de sprong

De eerste 6 afleveringen vind je alvast op www.doenersendurvers.be. Zo interviewde Mathieu bijvoorbeeld al Katline Cauwels, een voormalig squash kampioene die samen met haar echtgenoot en twee kinderen naar de VS trok om er een nieuw hoogtechnologisch squash centrum op te richten, genaamd MSQUASH. Ook Jean Van Damme, Belg, food scientist, ondernemer en oprichter van het bedrijf Startle passeerde al de revue.

De komende maanden verschijnen er telkens 2 nieuwe afleveringen (de 1ste en de 15e van de maand). Zo komt onder meer Pieter Vanermen nog langs voor een babbel, hij is de CEO van SPiN, een tafeltennis franchise concept, opgezet door CEO van Le Pain Quotidien en actrice Susan Sarandon. Naast Pieter hebben nog een heleboel andere Belgische ondernemers in de VS al toegezegd voor een interview.