3f32c3c0-dac7-11e8-8a80-ec277d376e52_web

‘Koningen van de pop-ups’ openen vaste stek in Gent

Wie KERK zegt, zegt tijdelijke invulling. Op de oude Sidaplaxsite in Gentbrugge en in Bar Wilson in Nest. Maar nu openen Jules Gahide en zijn kompanen toch een vaste stek. Niet toevallig aan het Stapelplein, vlak bij de Oude Dokken. De wijk staat nog volop in de steigers maar Amigo zorgt al voor een buurtgevoel. “Mensen samenbrengen is de rode draad van KERK”, zegt Gahide. “Deze buurt is aan het boomen en daar willen we deel van uitmaken. In het chique stadscentrum zou ons concept niet werken. Hier wel. Het Stapelplein is een beetje ruig, met een hoek af. Net zoals wij.”

Toen de oude bruine kroeg El Amigo vorig jaar vrijkwam, twijfelden ze geen moment. Na maandenlange verbouwingen is de nieuwe Amigo klaar: een pak lichter, moderner en met interieurspullen uit de vorige projecten.

© Yves Masscho

Dj’s in de kelder

Het is moeilijk om ‘Amigo’ in één zin samen te vatten. Restaurant, café, expositieruimte, uitgaansplek,… “We willen de buurt vooral een bruisende ontmoetingsplek geven”, zegt ­Gahide. “Hier komen al onze interesses samen. Je kunt hier lunchen tijdens je middagpauze, aperitieven na het werk, uitgebreid dineren, kunst opsnuiven en dansen.”

In de kelder staan tot eind dit jaar acht dj’s gepland. Toch wil Gahide het woord ‘club’ niet in de mond nemen. “We willen de buurt niet afschrikken”, zegt hij. “De bar en het restaurant zijn echt wel het hart van onze zaak. En er zullen ook exposities in de kelder plaatsvinden.”

 

Buurtfeest

Gahide heeft plannen voor een buurtfeest, samen met andere horecazaken zoals brunchbar FranzGustav. “De Muide heeft dat ook”, zegt Gahide. “Het Stapelplein, dat overal een beetje tussen valt, nog niet. Nochtans is deze buurt, ondanks de moderne lofts en tech-bedrijven, toch volks gebleven. Daar willen we aan bijdragen.”