Smaakmeesters Hoeked Doughnuts - Caroline

Donutshop Hoeked opent deze maand nog de deuren in Gent

GENT – Er blijven maar hotspots de deuren openen op de Gentse Groentemarkt. Na Frites Atelier van Sergio Herman kan je er binnen enkele dagen ook de vierkante donuts van Hoeked kopen. Op 30 oktober opent de originele donutwinkel van Joris Verschelden de deuren op de Groentenmarkt 15.

Na twintig jaar bakken en België voorzien van lekker brood, patisserie en taart uit zijn drie bakkerijen, kreeg Joris Verschelden honger naar iets nieuws. De drang naar een nieuwe uitdaging en een paar uitstapjes naar New York en Londen waren precies wat nodig was voor Joris en zijn partner Caroline om de stap te zetten naar ‘Hoeked’. De eerste vestiging van hun vernieuwend donut-concept stampten ze in mei vorig jaar al uit de grond in Antwerpen. Vanaf volgende week kan je ook in Gent de lekkernij proeven.

Originele en gezonde recepten

“Naast de constante zoektocht naar verbetering en het testen van nieuwe combinaties en creaties om de best mogelijke ingrediënten te vinden, hebben we ook onze eigen aanpak voor deegrecepten ontwikkeld. Dit resulteerde bijvoorbeeld in brioche-geïnspireerd deeg en spelt en meergranen donuts, evenals de verwerking van rode biet in onze donuts. Deze recepten staan niet alleen voor smakelijke en verschillende donuts, ze zijn ook zachter, luchtiger en gezonder”, aldus Verschelden.

Cuberdoughnut

Hoeked heeft een donut voor iedereen, of je nu houdt van klassiekers zoals kaneelsuiker of bosbessenglazuur, of gekke smaken zoals glazuur van Japanse matcha thee met geroosterde pijnboompitten of de crème brûlée donut. Speciaal voor alle Gentenaren staat bovendien elke zaterdag de ‘cuberdoughnut’ op de kaart. Smakelijk!