Groot bereik

Laat je verrassen door deze Oost-Vlaamse bedrijven op de 28ste Open Bedrijvendag

Op zondag 7 oktober stellen opnieuw enkele honderden bedrijven in Vlaanderen hun deuren open tijdens Voka Open Bedrijvendag. Dit jaar nemen 41 Oost-Vlaamse bedrijven deel. Made In somt voor jou enkele niet te missen plekken op.

Al sinds 1991 is het op de eerste zondag van oktober Voka Open Bedrijvendag. Dan stellen honderden bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren de deuren gratis open voor het grote publiek! Van vaste waarden en heus bedrijfserfgoed tot starters, van bedrijven uit de zorg- en dienstensector tot productiebedrijven en industrie.

Hotspots

Verspreid over Vlaanderen bevinden zich eveneens tien hotspots. Zo worden steden of regio’s genoemd waar heel wat deelnemende bedrijven samen de deuren openen. In die hotspots worden fietsroutes uitgestippeld die je langs de boeiende bedrijven in de buurt leiden. In Oost-Vlaanderen vind je zo’n hotspots in Lokeren en Oudenaarde. Ontdek alle hotspots en bijhorende bedrijven hier!

Niet te missen in Oost-Vlaanderen

Crematorium Siesegem in Aalst opent eind september en is uniek in Europa omwille van hun openheid: de drie verbrandingsovens en de filterinstallatie zijn namelijk zichtbaar voor publiek. Het serene gebouw dat ontworpen werd door Kaan Architecten is zeker ook een bezoek waard.

Woon- en zorgcentrum Huize Vincent in Tielrode breidt fors uit en wil dat met jou delen! Ontdek hoe ze een woonzorgcentrum dynamisch maken, en hoe ze vanuit hun leefgroep gebarentaal aanleren om slechthorenden in de conversatie te blijven betrekken! Kom zeker een kijkje nemen en leer zelf een handje gebarentaal.

Bij De Troyer NV in Erembodegem leer je meer over de lange weg tussen visvangst en uiteindelijke consumptie, en hoe alles intussen vers gehouden wordt! Naast vis heeft De Troyer ook mals vlees en fijne delicatessen in de aanbieding, samen goed voor meer dan 10.000 artikelen. Kom met je eigen ogen ervaren hoe vlot een ervaren vakman een vis fileert! 

De Brouwerij Liefmans site in Oudenaarde bestaat sinds 1928 en opent uitzonderlijk de deuren. Het oudste gedeelte is intussen bedrijfserfgoed en omgeturnd tot een museum. Daarnaast bevindt zich een hypermoderne productiesite waar de bieren worden gelagerd, gemengd en afgevuld. Ontdek hoe de typische zure smaak in de traditionele bieren van Liefmans ontstaat, en hoe rijping op eikenhouten bourbonvaten de smaak positief beïnvloedt! 

Je altijd al afgevraagd hoe een Brugse Ham zijn lekker verfijnde smaak krijgt? Hoe lang het duurt om het vlees te laten rijpen? Wist je dat snijresten van de ham gebruikt worden in droge worstjes om voedselverspilling tegen te gaan? Dit alles en meer kom je te weten tijdens een bezoek aan Vleeswaren Hoste in Maldegem.

Een bezoek aan La Confiance in Dendermonde is zinnenprikkelend: snuif de geur op van hun vers gebakken speculoos, volg het hele productieproces, proef van de heerlijke koekjes, ontdek bij welke boeren ze hun unieke biologische grondstoffen kopen, luister naar de geschiedenis van hun familierecept, … Zeker een bezoekje waard om de smaak te pakken te krijgen! 

AAROVAin Oudenaarde is een maatwerkbedrijf dat 370 personen met een arbeidshandicap tewerkstelt. Ze beschikken over een modern en ruim machinepark, waar hun werknemers instaan voor tapijt, zeefdruk, confectie, montage, handling en onderhoud. Daarnaast vaardigen ze teams af om in het bedrijf van de klant eenvoudige productietaken op zich te nemen. Benieuwd? Kom langs!

Benieuwd hoe het er bij touroperator Neckermann in Zwijnaarde achter de schermen aan toegaat? In een rustgevende vakantiesfeer ontdek je er diverse zonovergoten vakantiebestemmingen, hoe ze hun klanten inspireren via sociale media en hoe jouw vakantie zorgvuldig van A tot Z wordt samengesteld door hun team van experten.

Een lijst met alle deelnemende bedrijven vind je hier.