Ron Blaauw staat bekend om een eigentijdse kookstijl waarin hij lokale ingrediënten combineert met moderne kooktechnieken. In 2013 paste hij zijn restaurant Ron Blaauw Amsterdam (twee Michelinsterren) aan naar het geliefde Ron Gastrobar-concept. Daar is het uitgangspunt dat gasten kunnen genieten van culinair hoogstaande gerechten in een informele, no-nonsense setting.
In de afgelopen jaren is dit informeel gastronomisch dineren een geliefd handelsmerk geworden en werden meerdere Gastrobars geopend in de regio Amsterdam. “Het is een lang gekoesterde wens van mij om voet te zetten op Belgische bodem”, zegt Blaauw. “Ik ervaar het als een grote eer om dit te mogen doen met het Gastrobar-concept, én samen met de getalenteerde chef Jasper Maatman en zijn team. België staat voor mij voor kwaliteit, culinair genieten, eerlijk. Er is in Gent en omgeving zoveel moois om mee aan de slag te gaan.” Op de vraag of hij zelf in de keuken gaat staan antwoordt Blaauw: “Dit zal af en toe zeker het geval zijn. Het restaurant is al succesvol en een gevestigde naam in Gent en hier bouwen wij met elkaar aan verder. De brigade van LOF Restaurant blijft onder de bezielende leiding van Maatman. Samen gaan we mooie gerechten ontwikkelen die passen binnen het Gastrobar concept en het culinair erfgoed van Vlaanderen”.
Onder het dak van een statig hotel
Wie gaat dineren bij LOF restaurant ontkomt er bijna niet aan om ook een nachtje te boeken onder hetzelfde dak in het Pillows Grand Hotel Reylof. Vele (bekende) internationale gasten én Gentenaars wisten de weg naar dit luxe hotel eerder al te vinden. In de zomer van 2018 was het hotel gesloten voor een indrukwekkende metamorfose en vanaf 6 oktober wordt het statige pand in het historische centrum heropend. Pillows Grand Hotel Reylof huisvest 157 uiterst luxe ingerichte kamers en suites, uitgerust met alles er op en er aan.