Truncus Park 02

Truncus haalt met Patrick Vermeulen topper in huis

ZELE – Vermogensbeheerder Truncus uit Zele was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe voorman nadat voorzitter Philippe Naert na vier jaar voorzitterschap was teruggetreden. Die zoektocht mondt nu uit in de komst van Patrick Vermeulen, man met pakken ervaring  topman en -gezien zijn City-ervaring- zelfs een topper in financieel Europa.

Truncus is bekend als vermogensbeheerder. Het wil klanten helpen om een duurzame groei te realiseren op hun vermogen, en dit door integere investeringen te plannen. Bedoeling is altijd om meerwaarde te realiseren voor vermogende individuen of families. Door de komst van Patrick Vermeulen als voorzitter, wil het die opdracht op een nog hoger niveau tillen. Van vermeule, wordt ook verwacht dat hij zowat de ambassadeur wordt voor Truncus.

De nieuwkomer was een groot deel van zijn loopbaan an de slag in de Londense City waar hij werkte voor Schroder Capital Management. Hij was er portfoliomanager en late rook hoofd research voor Europese aandelen. Begin deze eeuw maakte hij vanuit Londen de invoering van de euro mee. Vermeulen had toen al de overstap gemaakt naar het befaamde JP Morgan Asset Management, waar hij ook de numero uno werd voor de divisie aandelenbeheer.

Leuk detail: Patrick Vermeulen en Pieter Van Neste, die Truncus leidt, kwamen elkaar tegen in de marge van een voetbalwedstrijd. Neen, niet bij AA Gent, wel in de loges van Anderlecht “Het klikte quasi meteen tussen ons”, zeggen beide partijen.