view (5)

Grafisch soft- en hardware bedrijf koopt Amerikaanse sectorgenoot

GENT – Esko is een specialist in grafische soft- en hardware voor hoofdzakelijk de verpakkingsindustrie. De groep, met hoofdkwartier in Gent, heeft wereldwijd 1.800 mensen in dienst. Esko koopt nu het Amerikaanse Blue Software uit Chicago over. Een sectorgenoot met klanten als Coca-Cola, Quaker en Unilever.

Dat de hoofdzetel van wereldmarktleider in de drukvoorbereiding van verpakkingen Esko in Gent gevestigd is, is geen toeval. Het bedrijf ontstond namelijk in 2001 door het samengaan van het Belgische Barco Graphics en het Deense Purup-Eskofot. In 2007 volgde een bod op het Belgische beursgenoteerde Artwork Systems, waardoor het bedrijf een tijdlang Esko Artwork heette.

Nog eens vier jaar later verkocht de Deense private-equitygroep Axcel Esko Artwork aan het Amerikaanse Danaher. Onder de vleugels van die industriële reus zet Esko nu zijn groei verder. Bijvoorbeeld met de overname van het eveneens Amerikaanse Blue Software.

Over Blue Software

Blue Software legt zich toe op software voor labels en grafische ontwerpen voor de verpakkingsindustrie en is dus een volwaardige sectorgenoot van Esko. De omzet van het bedrijf wordt niet vrijgegeven. De onderneming, die bekende namen als Coca-Cola, Quaker en Unilever als klant heeft, telt ongeveer 150 werknemers.