Awingu

Awingu haalt 4 miljoen euro vers kapitaal op

GENT – Het Gentse bedrijf Awingu, gespecialiseerd in cloudsoftware, heeft er een geslaagde kapitaalronde opzitten. De kmo heeft grote ambities, vooral dan in de VS. Met een injectie van 4 miljoen euro, onderschreven door de huidige aandeelhouders, is Awingu klaar voor een nieuwe sprong voorwaarts.

 De technologie van Awingu zorgt er voor dat je even goed thuis kan werken als op kantoor. Met alle tools die nodig zijn dus. De aandeelhouders, Michel Akkermans en telecombedrijf Proximus zijn de belangrijkste aandeelhouders. Ook Christian Dumolin (Koramic), Philippe Vlerick en bouwondernemer Jan Berghege hebben mede voor vers geld gezorgd als private investeerders. Omdat thuis werken een trend wordt, niet in het minst in de VS, is er een sterk geloof dat de Gentse software nog heel wat potentieel heeft. 

Awingu is een van de meest beloftevolle start-ups in de Gentse regio. Het bedrijf dat geleid wordt door ceo Walter Van Uytven, geeft geen omzetcijfers vrij. Wel bekend is dat het platform van Awingu kan rekenen op zo’n 50.000 gebruikers. Met het vers kapitaal wil Awingu in de eerste plaats zijn salesinspanningen nog gevoelig opdrijven.