Snowworld

Marc Coucke is niet alleen voetbalfan maar ook skifan

GENT – Marc Coucke heeft in de sportwereld niet alleen zijn zinnen gezet op voetbal. Hij ziet ook brood in de skiwereld. Zopas heeft hij zijn bod op honderd procent van SnowWorld hard gemaakt.

Coucke doet dat via zijn private investeringsvennootschap Alychlo, zo genoemd naar de eerste letters van de namen van zijn beide dochters. SnowWorld is op de beurs van Amsterdam genoteerd en is een bedrijf dat indoor skipistes beheert en uitbaat. In Nederland is SnowWorld een begrip en staat het voor goed draaiende business. Dat is ook Marc Coucke niet ontgaan en hij bouwde stap per stap een participatie op. In de herfst van vorig jaar had hij al de meerderheid in handen door het aandelenpakket van de oorspronkelijke eigenaar te kopen. Nu gaat hij nog een stap verder en ambieert de volle honderd procent van SnowWorld.

De voorbije dagen maakte hij zijn bod formeel hard. Coucke verklaart zich bereid 9,5 euro per resterend aandeel te betalen, wat overeenkomt met de huidige beurskoers. Zijn offerte werd deze week ingediend bij de beursautoriteiten en blijft enkele maanden geldig. Op 8 mei zouden de zaken duidelijk moeten zijn maar alles laat uitschijnen dat Marc Coucke dan de zaak helemaal in handen heeft.