Botha_safety_award

Botha heeft beste veiligheidsadviseur

AALTER – Tony Beirnaert van Bockaert & Tienpont, kortweg Botha, werd door Accent Jobs in de bloemetjes gezet. De veiligheidsadviseur van het bouwmaterialenbedrijf uit Aalter mocht de Safety Award in ontvangst nemen.

Tony Beirnaert voert een goed georganiseerd beleid waarbij hij alle formaliteiten van de wetgeving opvolgt. Daarnaast motiveert hij de 40 medewerkers van het bedrijf voortdurend om hun verantwoordelijkheid te nemen in het dagelijkse werk om zo de veiligheid van zichzelf en de klanten te verbeteren.

“Wij hebben een toonzaal, winkel en een magazijn met bouwmaterialen waar klanten rondlopen en tegelijkertijd heftrucks aan het werk kunnen zijn om vrachtwagens of bestelbusjes te laden. Het geeft meteen aan waar de risico’s zich bevinden en waar we op moeten focussen om de veiligheid van alle betrokkenen te verhogen”, zegt Tony Beirnaert.

Veiligheid leeft

Ook de bedrijfstop zet zich volledig achter het belang van veiligheid. “We doen er alles aan om het geheel van onze processen zo efficiënt mogelijk te maken. Op het vlak van veiligheid gaan we nog een stapje verder. We doen het nodige om risico’s uit te sluiten en kunnen steeds aantonen dat we al het mogelijke hebben gedaan”, zegt Karel Bockaert, gedelegeerd bestuurder van Bockaert & Thienpont.

“Bovendien moet veiligheid leven. Het zijn de medewerkers die de veiligheid in het bedrijf moeten waar maken in hun dagelijkse activiteiten. Daarom organiseren we regelmatig vergaderingen waarbij we enerzijds informatie verstrekken, maar anderzijds ook oproepen om zelf suggesties en aanbevelingen te doen.” Het volgen van opleidingen en seminaries houdt de kennis rond veiligheid op peil.

Bockaert & Thienpont uit Aalter is een specialist in bouwmaterialen. Dit jaar viert het bedrijf haar 185-jarig bestaan. Intussen is reeds de zesde generatie actief.