Startupweekend in Gent in teken van voedingsinnovatie

pic10Van 6 tot 8 mei vindt in de kantoren van het bekende mobile agency  In the Pocket in Dok Noord in Gent, een nieuwe editie plaats van een startupweekend. Het concept van een startupweekend ontstond enkele jaren geleden in de Amerikaanse stad Boulder in Colorado. Inmiddels zijn wereldwijd al meer dan 2.000 dergelijke weekends georganiseerd, die tot de oprichting van vele honderden bedrijven hebben geleid. Ook in Gent vonden al enkele edities plaats.

 “Het gaat om een happening die 54 uur duurt en die alle deelnemers in staat stelt om in die periode een businessidee uit te werken”, zegt “lead organizer” Askim Kintziger. “Toch is het evenement niet enkel voorbehouden aan ondernemers in spe. We verwelkomen niet alleen mensen met businessideeën, maar eigenlijk iedereen die graag een bijdrage wil leveren rond ondernemerschap, design, marketing of businessplannen, omdat we ervan overtuigd zijn dat een dergelijke periode van 54 uur waarin mensen creatieve ideeën delen, en gefocust zijn het ondernemerschap een enorme boost kan geven en dus ook een aanzienlijke bijdrage kan leveren tot de economie en tot het welzijn van de maatschappij.”

In de andere steden waar dergelijke weekends al georganiseerd werden blijkt dat uit de samenwerking en kruisbestuiving van ideeën wonderlijke ondernemingsprojecten kunnen ontstaan.

De editie in Gent staat dit keer helemaal in het teken van voeding. Teams zullen op zondagavond hun diverse prototypes en businessplannen voorleggen aan een jury, waarvan onder meer Cheryl Miller, oprichtster van het Digital Leadership Institute en Inge Arents, managing director van Flanders Food, deel uitmaken.

“Gent is toch een beetje de voedingshoofdstad van de Benelux”, zegt Askim Kintziger nog. “Daarom willen we innovatie in de voeding van hieruit een boost geven via dit startupweekend. We hopen dat iedereen die met passie en toewijding een idee wil uitwerken tijdens dit weekend de juiste mensen vindt om zijn of haar droom werkelijkheid te doen worden. Het kan onder meer gaan om ideeën rond land- en tuinbouw, rond voedselbereiding of rond nieuwe producten om te vermarkten. Door veel creatieve geesten samen te brengen, is echt veel mogelijk. Dat hebben de startupweekends overal ter wereld al afoende bewezen.”

Meer informatie op http://www.swghent.be