Het Oudenaardse bedrijf SF1 spitst zich toe op de optimale integratie van technieken binnen zorggebouwen en -complexen. De activiteiten richten zich op 3 pijlers: advies bij het ontwerp (create), coördinatie en uitvoering van de integratie (connect) en beheer (control). Het bedrijf ontwerpt op maat het technologische concept en waarborgt optimale systeemintegratie en service bij zorgprojecten.
Zaakvoerder Sven Penninck gelooft in het belang van een betrouwbaar en veilig geïntegreerd systeem van intelligente gebouwtechnieken. “Dit kan alleen bekomen worden door een constante marktscanning van de meest performante technieken en door bij ontwerp, integratie en service te kunnen rekenen op de beste experts. Via een one-stop shop platform waarbinnen knowhow, performantie en persoonlijke aanpak centraal staan, worden de wensen van iedere stakeholder vervuld. SF1 wil een uniek onafhankelijk serviceplatform in intelligente gebouwtechnieken aanbieden dat de referentie wordt bij gebouwbeheerders, installateurs, architecten en fabrikanten in Europa.”
SF1 onderscheidt zich naar eigen zeggen in de markt met een totaal nieuw en uniek servicemodel. “We zijn trendsetter als aggregator van intelligente bouwtechnieken en –systemen”, zegt Sven Penninck. “In een ontwerp is het belangrijk dat alle gebouwtechnieken op elkaar zijn afgestemd zodat de optimale performantie van het gebouw gewaarborgd blijft. Het unieke karakter van SF1 is dat wij systeemintegratie koppelen met het BIM-model. We monitoren de toegepaste intelligente bouwtechnieken, leggen de data vast en gebruiken die om alle technieken en installaties performant te houden, eventueel bij te sturen en oplossingen aan te reiken aan de gebruiker(s). We laten onze klanten plaats nemen in de ultieme ‘Driversseat’, zodat zij op elk moment de controle hebben (via het door SF1 geïnstalleerde ‘service dashboard’) om de juiste beslissing voor hun project te nemen.”
De naam van het bedrijf uit Oudenaarde verwijst naar de SF1 Service Pitlane methodiek uit de Formule 1. “SF1 introduceert dit nu voor gebouwen”, zegt Sven Penninck. “Maar vanaf mei maken we ook deel uit van het Europese project AAL (Active Assisted Living). Dit is een Europees onderzoeksprogramma dat projecten steunt die innovatieve ICT-gebaseerde oplossingen bieden voor oudere personen. Het ‘gAALaxy’-project is een onderdeel van het ‘AAL’-programma en heeft als doel senioren langer thuis te laten wonen dankzij gebruiksvriendelijke gebouwautomatisering en digitale assistentie.”