Quantum Building voor bedrijven met grootse plannen

quantum-building-lucas-selfslagh-1De Gentse vastgoedgroep Alides, die onder meer kantoren ontwikelt, en deel uitmaakt van de Group Maes, kan terecht trots zijn op de nieuwe Quantum Building, die op 17 december officieel werd geopend.

Het kantoorgebouw is het eerste private bouwproject in het kader van het project Oude Dokken. De Quantum Building wordt nu al ‘de toegangspoort tot de Oude Dokken’ genoemd.
Naast heel wat wooneenheden, publieke functies, handelspanden en de heraanleg van het openbaar domein, is er in dit projectgebied ook plaats voor kantoren. Er is namelijk een stijgende vraag naar kantoren in de stad. Met station Dampoort als draaischijf van het openbaar vervoer, willen heel wat bedrijven bovendien graag kantoorruimte huren aan de Oude Dokken.

De Quantumbuilding is een nieuwe landmark voor de Arteveldestad en is een architectuurpareltje dat opnieuw bevestigt wat enkele jaren geleden al te lezen stond in  National Geographic Traveler Magazine : Gent is de meest levendige en authentieke stad van alle Europese historische steden.

Rikkert Leeman,COO van Alides toont zich dan ook erg tevreden. “Het is voor ons een eer geweest om eigen stad een  project te kunnen realiseren dat niet alleen bijdraagt aan de uitstraling maar ook aan de leefbaarheid en de mobiliteit van Gent. We vinden het belangrijk dat we met onze vastgoedprojecten een verschil kunnen maken. De naam Quantum hebben we gekozen omdat het de kleinste natuurlijke eenheid in de kosmos is.  De kleinste fluctuatie kan voor een heel nieuw universum zorgen. Het kleinste inzicht, het meest onverwachte idee kan volstaan om een nieuwe wereld denkbaar te maken. Die kracht schuilt in elke organisatie. Met Quantum Building willen we mensen de ruimte bieden om die kracht te ontdekken en van iets kleins iets groots te maken. We zijn ervan overtuigd dat ondernemingen die grootse zaken zullen verwezenlijken hier hun thuishaven zullen vinden.”

Het nieuwe kantoorgebouw met 6 verdiepingen is zowel op vlak van architectuur als duurzaamheid gericht op de toekomst. Zo wordt het gebouw trapsgewijs dieper per etage, waardoor op het gelijkvloers het Oktrooiplein meer ruimte krijgt. Omwille van het H-vormig grondplan worden alle verdiepingen genereus voorzien van natuurlijk daglicht.  Bovendien staat het gebouw dankzij geothermie en zonnepanelen voor het grootste deel in voor zijn eigen energievoorziening.