IPBuilding mikt op "internet of things" voor "slimme huizen"

IPBuilding_2bIPBuilding, gevestigd in Wetteren, is internationaal actief in de ontwikkeling van smarthomesystemen en home automation. Het bedrijf heeft meer dan tien jaar ervaring in productie en onderzoek en ontwikkeling van hard- en software. Gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, betaalbaarheid en open internetstandaarden staan centraal in de oplossingen van IPBuilding. IPBuilding heeft al meer dan duizend intelligente systemen geplaatst in woningen en gebouwen

“IPBuilding heeft een betaalbaar smarthomesysteem ontwikkeld dat uitblinkt door gebruiksgemak en efficiëntie, helemaal via IP en onafhankelijk van dure bedrijfseigen systemen”, zegt managing director Kris Pensaert.

The Internet of things waarin men alle functies in een slimme woning integraal kan beheren, is naar het zeggen van het bedrijf geen toekomstmuziek maar tastbare realiteit. “Het biedt gebruikers de kans om water- en energiegebruik perfect onder controle houden. Tijdens Architect@Work, de beurs die op 23 en 24 april in Kortrijk plaatsvindt, zullen we bezoekers persoonlijk laten kennis maken met het systeem.”

IPBuilding – de IP staat voor internetprotocol – ziet zijn smarthomeoplossingen liever niet vergeleken met de gekende domotica die gebruikers volledig afhankelijk maakt van een bepaald merk. ‘The Internet of things’, waarin tal van toestellen IP-geconnecteerd en dus instelbaar zijn,  is volgens de onderneming uit Wetteren the next big thing, dat even snel zal doorbreken als de smartphone. IPBuilding ziet alvast een steile verkoopcurve van zijn smarthomesysteem.

“Momenteel heeben we al een duizendtal referenties”, zegt Kris Pensaert nog. “Zowel voor residentiële woningen en grote appartementsgebouwen als voor verzorgingstehuizen, hotels, kantoren en winkels. Daarbij staan de gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit voor de eindgebruiker centraal. Verlichting, toegangscontrole, verwarming en airco instellen gebeurt met een tikje op het aanraakscherm, zelfs al bevindt het gebouw zich duizenden kilometers verder. En via één schermpje (smartphone, tablet …) is het mogelijk om alles aan te sturen. Dat maakt een einde aan de wildgroei van de verschillende bakjes.”